Simon Gábor megúszhatja, és visszakaphat 100 milliót

Fotómontázs: Arold Péter
Fotómontázs: Arold Péter

A Napi Gazdaság szerint az ügyészségi nyomozók nem jöttek rá, honnan volt 240 millió forintja Simon Gábornak, és az is lehet, hogy nem kap büntetést, az osztrák bankszámlán az adóhátralék megfizetése után megmaradt 100 millióját pedig el is költheti.
Lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás – tudta meg a Napi Gazdaság. A lap pénteki számában megjelent írás szerint a Simon Gáborral szemben okirathamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárásban rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást. Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.
Simon Gábor az eljárás során visszafizetett több mint 128 millió forint adóhátralékot, ennek a lépésnek a lényege a védekezés szempontjából az, hogy költségvetési csalás gyanúja esetén a kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel korlátlanul enyhíthető, ha a gyanúsított még a vádirat benyújtása előtt megtéríti az okozott kárt – írja a Napi Gazdaság.
A lap forrásai szerint könnyen megtörténhet, hogy Simon Gábor nem, vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével – több mint 100 millió forinttal – minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő – olvasható a Napi Gazdaságban.
Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .