Csányi, Demján, Simicska: elegük van Overdose áfacsalási ügybe keveredett gazdájából

Jogi lépéseket tervez tenni az OTP, Mol, Közgép, CIG, Euroinvest ötösfogat, az előzetes letartóztatásban levő Mikóczy Zoltántól fogadókészséget nem tapasztaltak, a cégek azt látták, az Overdose ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek. A CIG ki is szállna a közös vállalatból.
Prominens magyar nagyvállalatok vezetői öt éve büszkén fotózkodtak vele, most pedig eltávolodnak Overdose gazdájától, Mikóczy Zoltántól, aki a gyanú szerint áfacsaló bűnszervezet tagja.
Mint beszámoltunk róla, a hvg.hu megtudta, hogy a hivatalosan szlovákiai állampolgár Mikóczy Zoltánt az adóhatóság szervezett áfacsalásban való részvétellel gyanúsítja, elkapták, és a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte a vállalkozót. Mikóczy a gazdája a csodalóként sztárolt csődörnek, Overdose-nak.
A ló ügyeivel foglalkozó cégébe, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-be öt magyar nagyvállalat 2010 márciusában beszállt tulajdonosként. Mikócz megtartott magának 50 százalékos tulajdonrészt, de 10-10 százaléka van az OTP Banknak, a Molnak, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvestnek, a Simicska–Nyerges-cégbirodalomhoz tartozó Közgépnek és a jobboldalhoz sorolt gazdasági üzletemberek által létrehozott CIG Pannóniának.
Megkerestük ezeket a cégeket, miután kiderült, Mikóczyt áfacsalási ügyben való részvétellel gyanúsítják a hatóságok. Azt válaszolták: „az öt, egyenként 10 százalékos tulajdonrészt képviselő tulajdonostárs már korábban is azt tapasztalta, hogy az Overdose ügyben vállalt legfontosabb célkitűzések ellehetetlenülnek. Megoldási javaslatainkkal kapcsolatban az Overdose többségi tulajdonosától fogadókészséget nem tapasztaltunk, ezért jogi lépéseket tervezünk tenni az ügy megoldása érdekében.” Ennél a közös válasznál annyival írt bővebbet a CIG Pannónia, hogy „megfelelő vételi ajánlat esetén a CIG Pannónia megfontolja a tulajdonrész értékesítésének lehetőségét.” A Demján-féle Euroinvest pedig „értékvesztést képzett az elfogadás előtt álló beszámolójában az Overdose Kft-ben fennálló üzletrészének értékére.”
Forrás: hvg.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .