RÖVIDHÍR – Az MSZP továbbra is tájékoztatást vár Lázár Jánostól külföldi utazásairól

Fotó forrása: Google
Fotó forrása: Google

Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) – Az MSZP továbbra is tájékoztatást vár Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől korábbi külföldi utazásainak céljairól és megszervezésének körülményeiről – közölte Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A képviselő felszólította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, ne falazzon minisztertársának, és engedjen betekintést számára a Lázár János angliai útjával kapcsolatos minősített iratba.     Emlékeztetett arra, az újságírók által indított perben napvilágra került, hogy Lázár János londoni kiküldetéséről készült ilyen irat. Ezért fordult Szijjártó Péterhez, hogy számára, mint országgyűlési képviselőnek biztosítson betekintést a dokumentumba, de ezt a külügyminiszter szerinte „hibás és tájékozatlanságra utaló indokokkal” elutasította.     Amennyiben a kéréseiknek a miniszterek nem tesznek eleget, az tovább erősítheti a gyanút, hogy az utazások nem közérdeket és nem is nemzetbiztonsági érdekeket, hanem esetleg magán-, vagy üzleti érdekeket szolgálhattak – mondta a szocialista politikus.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .