Egyéb, Hírek

Elvették Simicskáék állami földjeit

A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) a Blikknek megerősítette, hogy Simicska Lajosék agrárcégeinek már nincs szerződése a 2015-ös évre, ami nem csak terület-, hanem hatalmas pénzveszteséget is jelent.

 2014-ben még 1440 hektárnyi állami területet bérelhettek az államtól a Balaton környékén és a nyugati határnál a Simicska Lajosék tulajdonában álló cégek, 2015-re a földek bérleti jogát megpályáztatják, értesült a Blikk.

A Fölkezelőalap a szerződések lejárta után bevonja a korábban használt területeket haszonbérleti eljárásaiba. Várhatóan már a tavaszi munkák megkezdése előtt meglesznek az új nyertesek – tájékoztatta a lapot az NFA.
Becslések szerint 100 milliós állami támogatás is járt a földterületek mellé, így ez hatalmas anyagi veszteséget is jelent.
atv.hu
Ha a cikk tetszett látogassa meg a kormanyvaltas.hu Simicska ügy Facebook oldalát

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..