Bayer Zsolt, a Fidesz kedvenc házi publicistája nehezen tudja megemészteni a kormánypárt tapolcai bukását. Most éppen a tatai polgári esték csütörtök esti rendezvényén fakadt ki.

Bayer Zsolt a megmondó ember. Forrás: Google
Bayer Zsolt a megmondó ember. Forrás: Google

„Ha még egyszer valamelyik kampánystratéga kitalálja, hogy reggeltől estig azt kell szajkózni, hogy keményen dolgozó kisember, akkor bemegyek, és mindenkit felpofozok. Már égett a bőr a pofámról, jöttek a fideszes politikusok, és ezt ismételgették. Olyanok voltunk, mint a kretének”

– mondta Bayer az Index beszámolója szerint.
A publicista arról is beszélt, hogy a kommunikáció csak egy probléma a Fidesszel mostanában: elhibázott intézkedések, átgondolatlan törvényjavaslatok, hülye viselkedések sem segítik mostanában a Fidesz népszerűségét.
Bayer szóba sem hozta volna az internetadó ötletét, amely végül hatalmas heterogén tömeget vitt az utcára a kormány ellen: „megajándékoztuk az ellenzékünket egy olyan közösségi élménnyel, amiben nagyon régen nem volt részük, újra el tudták hinni magukat”. Szíve szerint támogatná a vasárnapi zárva tartást, de „ha már a világ összes létező konfliktusát magunkra borítottuk, akkor 526-nak még bevállaljunk egy ilyet is? Azt mondtam volna, hagyjuk a francba”. Továbbá normálisan, egyszerűen, egy sima összeadással magyarázta volna el, hogy az új autópályadíj-fizetési rendszer miért jobb az embereknek. Ezzel szemben szerinte annyira hülyék, hogy ezt sem tudták elmagyarázni.
„Itt az ideje elővenni a régi lelkünket” – szögezte le Bayer. Arra figyelmeztetett:

„ha marad a jéghideg pragmatizmus, profizmus, plusz elhisszük, hogy minden azon múlik, hogy a kampánycsapat mit talál ki, akkor megyünk a levesbe, és meg is érdemeljük”.

A Magyar Hírlapban megjelent hétfői publicisztikájában lelki problémákra vezette vissza a Fidesz tapolcai vereségét. Azt írta, hogy a Fidesznek nem szabad úgy tennie, mintha a sorozatos választási vereségek nem jelentenének semmit. A pártnak szerinte meg kell nyugodnia, levegőt kell vennie, ki kell találnia a stratégiáját. Ennek az első eleme szerinte, hogy „nem engedjük elvenni a lelkünket”.
Forrás: alfahir.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .