Mállik a vakolat a Várkert Bazárról

Viszont CBA-s autókból töltik fel az árut
A tavaly kétszer is átadott Várkert Bazár homlokzatán tenyérnyi foltokban mállik a vakolat és itt-ott repedezik a fal – közölte az RTL Klub híradója. Ez azonban apróság ahhoz a pénzszóráshoz képest, ami a beruházásnál zajlott. Orbán kedvéért például bitumenes járdát építettek az első átadáskor, amit utána néhány nappal feltörtek, és a helyére később kőburkolat került.
A tavaly kétszer is átadott Várkert Bazár homlokzatán tenyérnyi foltokban mállik a vakolat és itt-ott repedezik a fal – közölte az RTL Klub híradója. A létesítményt működtető Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint méltatlan kritikákat kap a Várkert, hiszen minden nagy beruházásnál vannak garanciális problémák. Azt mondja: ezeket a hibákat tavasszal kijavítják.
A miniszterelnök vágta át először a szalagot tavaly, a választások előtt. Meg a választókat is, hisz néhány nappal később bezárt a bazár, és ismét építési területté vált a környék. Még azt a bitumenjárdát és -utat is felbontották, amit kifejezetten Orbán számára fektettek le vörös szőnyeg helyett az ünnepi alkalomra. Milliók válhattak köddé a választási Patyomkin-építkezés miatt.
Aztán augusztus végén, az önkormányzati választások előtt másodszor is átadták a bazárt. Akkor már Tarlós István főpolgármester és L. Simon László kormánybiztos vágta át a nemzeti színű szalagot.
De még ezután is sokat dolgoztak az Európai Unió pénzén felújított Várbazáron. Ősszel még javában dolgoztak az épületen belül, illetve az azt övező területeken. Aki arra járt, tapasztalhatta, hogy odabenn nagy a nyüzsgés, kívülről pedig paravánokkal takarták el a területet, hogy ne legyen nyilvánvaló: az építkezés még javában tart az átadott részeken is.
Úgy tűnik, lesz is még munka vele, mert a homlokzaton mállik a vakolat. Jó néhány helyen tenyérnyi felületeken hiányzik a festék. A Várkert ügyvezetője szerint méltatlanok ezek a kritikák, mert minden nagyberuházásnál vannak garanciális problémák.
„Néhány kisebb felületen pereg le a festék. Ez sajnos természetes, hisz harminc évig itt áldatlan állapotok voltak. Ázott minden. Ezeket garanciálisan kijavítja majd a kivitelező” – közölte az RTL Klub híradójával Gyutai Csaba ügyvezető igazgató, aki szerint átadóból sem volt kettő, mindössze a sajtó mosta össze a két eseményt.
Úgy fogalmazott: „A Várbazár egyszer lett átadva: 2014 áprilisában. Akkor készült el a beruházás, és 2014 őszén pedig át lett adva az épületkomplexum előtti Lánchíd utca. Célszerű volt ezt a két beruházást együtt elvégezni, hiszen összetartozik a helyszín.”
(Ahogy fentebb jeleztük: Patyomkin-építkezésről volt szó, amelynek során az átadott homlokzat mögött tovább folytak a belső és külső munkák.)
A Várbazárban tartotta 17. évértékelőjét Orbán Viktor. Azt mondta: nem véletlenül. Fogalmazása szerint „a Várkert Bazár akár kormányzásunk szimbóluma is lehetne”. (A kormány kritikusai szerint ez így is van – a szerk).
A miniszterelnök szerint „itt korábban csak rom, gaz és szégyen volt, de aztán helyreállították”.
A Várkert Bazár az MSZP szerint is a kormány szimbóluma, csak mást szimbolizál.
„Vakolattal próbálják elrejteni azt a sok-sok repedést, amit a kapkodás és a mérhetetlen mohóság okoz” – fogalmazott az RTL Klubnak Tüttő Kata szocialista önkormányzati képviselő.
A Várkert ügyvezetője szerint a beruházást 7,4 milliárd forint uniós támogatásból, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól származó egymilliárdos forrásból valósították meg. Ezen felül négymilliárdos önkormányzati pénzből épült mélygarázs, lift és mozgólépcső a létesítményhez.
Forrás: 168ora.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .