Éhesek a fiúk…

Mercedes ML 350
Mercedes ML 350

Az állami autókat illetően Orbán Viktor és Lázár János is szerényebbnek bizonyult, mint Szijjártó Péter kabinetfőnöke, aki egy Mercedes ML-t használ szolgálati autóként. A teljes kormányzati flottát átböngészve úgy tűnik, hogy a miniszter futsalos csapattársának jutott az egyik legdrágább autó az államapparátusban.
Benkő Szilárdnak jutott a kormányzaton belül a legmenőbb szolgálati autó. Szijjártó Péter külügyminiszter kabinetfőnöke egy Mercedes ML 350-est használ. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásából nem derült ki, hogy a kabinetfőnök luxusterepjárója milyen évjáratú, milyen felszereltségű, de a típus listaára jelenleg 17,4 millió forintról indul. Ez kiugróan sok a többi kormányzati autóhoz képest, még akkor is, ha a listaárból általában komoly engedmény kapható, és a flottabeszerzés is lejjebb nyomja az árakat.
Benkő a miniszter egyik bizalmasa, 2000 óta Szijjártó Péter mellett dolgozik, együtt fociztak a dunakeszi futsalcsapatban. Még novemberben írtunk arról, hogy Benkőt ugyan kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot azonban nem töltheti be, mivel nem rendelkezik diplomával. A posztját hivatalosan a „miniszteri kabinet működési koordinátorának” hívják. Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor helyettese, Sümegh Réka intézkedik.
Többet akar tudni? : vs.hu

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .