Különös esemény az EP ülésén

Minderbinder Milo

A párkapcsolati erőszakkal foglalkozó, és az áldozatok védelméről szóló Európai Parlamenti ülésen megtárgyalt állásfoglalást nagy többséggel fogadta el a parlament. A nők elleni uszítás, erőszak és gyűlölet bűncselekménynek minősítése volt a cél. Ezen túlmenően a gyermekelhelyezési perekre koncentrálva kimondták, hogy a tagállamok intézkedjenek az ügyben, hogy az erőszakot alkalmazók ne használhassák a pereket további erőszakos cselekedetek kiindulópontjának.

A szavazás meglepetése, hogy a Fidesz és a Jobbik frakciója tartózkodott a szavazáson, csakúgy, mint a KDNP. Ez utóbbi még inkább meglepő, tekintettel a KDNP folyamatosan hirdetett hitvallására.

A Fidesz magyarázata a tartózkodásukra is nehezen érthető, ami a következő volt:

„A családon belüli erőszak elleni fellépés célja támogatandó, ezért a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja tartózkodó szavazatával elzárkózik attól, hogy egy olyan jelentést támogasson, amely egy ilyen komoly témát csak ürügyként használ fel.”

Mindezt magyarázhatja, hogy a magyar parlament eleve elutasította az Isztambuli Egyezmény ratifikálását is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .