Válságkezelő csomagot állított össze az LMP

Az LMP elégtelennek tartja azt, amit a kormány eddig tett a koronavírus-járvány okozta társadalmi és gazdasági válság kezelésére. A párt ezért a rendelkezésre álló tízezer milliárd forinttal számolva elkészítette azt a programot, amely a jelenlegi válság mellett a 21. század kihívásaira is választ ad – közölte Kanász-Nagy Máté társelnök pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján.
Az LMP csomagja három nagy elemből áll. A járvány megfékezésére több mint 300 milliárd forintot kell költeni, amelyből ingyenessé tennék a tesztelést. Ha ezt az állam nem biztosítja, azzal egy alapvető feladatát nem látja el, vagyis elismeri, hogy államcsőd van.

Hirdetés

 

Kétezer milliárd forintot a gazdasági és szociális válság enyhítésére kell fordítani. Ez tartalmazná az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését, az extra terhelésnek kitett egészségügyi, szociális dolgozók, valamint a pedagógusok béremelését, és az álláskeresési járadék visszaemelését is kilenc hónapra.

Az LMP négyezer milliárd forintot arra szánna, hogy az ország felkészüljön a jövőre. Ezen belül nem az autóipart, a haverokat, az oligarchákat támogatnák, hanem a jövő szolgáltatásait építenék ki: megújuló energiakapacitásokra, épületszigetelésre fordítanák a forrást.

A kormány eddig 2800 milliárd forintot tapsolt el eredménytelenül. Az összeget multik számlájára utalta, luxusszállodák megépülését támogatta, vagy vettek néhány lélegeztetőgépet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .