Nincs hozzáfűzni valóm.

Lázár nem játékból mondott le vezetői tisztségéról a kormányban. Hódmezővásárhely kell a Fidesznek.

„Február 25. után minden hangoskodót lebeszéltem az előrehozott választásról. Az volt az álláspontom, hogy tudomásul kell venni az eredményt, meg kell próbálni közösen dolgozni, mindent a város érdekének kell alárendelni. Be kell azonban azt is látni, ha nem megy az együttműködés, el lehet gondolkodni az előrehozott választáson. Nehéz megítélni, mi volna a jó. Vásárhelyen politikai polgárháború zajlik, ami nem fog gyorsan megoldódni, az elhúzódó harcok pedig egyre több veszteséget okoznak a városnak.” 

Lázár hozzátette: 

Ha a polgármester és a képviselő-testület egymással harcol, a település fejlesztése háttérbe szorul. A küzdelem elviszi az energiát és az időt. Ahol az együttműködésre törekszenek és félre tudják tenni az ellentéteket, ott kialakítható a fejlődéshez szükséges konstruktív politikai légkör. Ahol viszont politikai belháború van – erre Csanádpalota és Hódmezővásárhely is jó példa – ott a jövővel nem foglalkoznak. A ma vitái felélik a holnapot.”
„Most a nagy horderejű kérdések ideje van és nem a kisszerű politikai vitáké. Attól félek, hogy a polgármester a hatalom megszerzésén túl nem rendelkezik vízióval. Amikor Márki-Zay Péter a fogadóórámon járt, hosszasan vázolta a csúszdaépítéshez hasonló napi aktuális színeseket, majd a végén megkérdeztem tőle: mi a terv a város jövőjével kapcsolatban. A mai napig adós maradt a válasszal”  

Megosztod?