Mert akkor jó, ha több oldalról közelítek

Afrika 60 %-a HIV fertőzött. A globális felmelegedés az életfeltételek és ezzel az amúgy is nehéz megélhetés hatására több millió Afrikai kivándorló fogja hazáját elhagyni. Ausztrália kapui zárva. Az USA-ban lőparancs van érvényben Ázsia sem hajlandó a probléma megoldására, hiszen évtizedek óta válság góc. Marad Európa. Azon belül a fejlett része, ahol a szociális háló működik.
Németország az. A francia hon is. Az Európába beözönlők származási országa nem kimondottan a szíriai háborút elszenvedő alanyai azok. Egészségügyi szempontból roppant veszélyes az Európába bevándorlók létszáma, a behurcolt, a kontinensen nem, vagy kevésbé ismert betegségek megléte. A félelem beigazolódott akkor, amikor a keletre, vagy afrikai országokba utazó európai turistákat kötelezően kellett ellátni és beoltani olyan védőoltásokkal, az ottani betegségekkel szemben, amik jóformán csak Afrikában otthonos.
Aki Európából utazik Afrikába, annak tudnia kell, hogy az ottani higiéniás körülmények össze sem hasonlíthatóak az itthon megszokottal. A kórházaktól és orvosi rendelőktől sem várható el az európai színvonal.
ROHAMOSAN TERJED AZ EBOLA
Az Ebola-vírus ritka, de nagyon súlyos, gyakran halálos kimenetelű megbetegedést okoz. Mit kell tudni az Ebola-vírusról, az Ebola-vírusfertőzés kockázatáról és elkerüléséről, a 2014. évi járványról? – Tudnivalók a Guineába vagy Libériába érkezőknek és a Guineából vagy Libériából érkezőknek. Tájékoztatás utazók számára az Ebola-lázról Afrikában a vezetékes víz nem ivóvíz, fogyasztásra alkalmatlan! Feltétlenül szükséges felfőzni és/vagy szűrni a vizet pl. fogmosáshoz is, stb.. Megfelelő vízszűrő, víztisztító készülékek különféle méretben és árkategóriában kaphatók. A jégkockával felszolgált italok is kerülendők! A lezárt, palackozott vizek általában fogyaszthatóak. A tejet mindig alaposan fel kell főzni! A gyümölcsöket mindig alaposan mossuk meg tiszta vízzel és hámozzuk meg valamennyit fogyasztás előtt! Utazás előtt kössön olyan utasbiztosítást, amely magába foglalja a külföldi egészségügyi ellátás igénybevételéhez szükséges baleset- és betegbiztosítást is, valamint baj esetén a hazaszállítást.
Orbán Viktor és a V4-ek azok, akik az elmúlt években következetesen ellenezték a bevándorlási politikát, igaz náluk a terrorizmus adja meg az alapot. Orbán Viktor Európa ez eddigi egyetlen politikusa, és a Fidesz az egyetlen pártja, aki és ami negyedik alkalommal nyeri meg a választásokat és ezzel stabilan kormányozza Magyarországot és ebből három alkalommal sorozatban. A demokrácia teljes megléténél, vagy csorbulásánál sokkal nagyobb gondot okozhat a fent említett probléma. Hogy az ellenzék mit lát és mit nem lát ebből, az teljességben irreleváns, jelenték nélküli.
Azt is tudjuk, hogy az Orbáni metodika mindent felhasznál és kihasznál azért, hogy hatalmát megtartsa. Ennek több oka is lehet, én kettőről beszélnék most. Egyik a félelem az esetleges retorzióktól a hatalom elvesztése után. Egy bukott kormányt ízekre szednek, felszámolnak ellehetetlenítik, Börtön, vagyonelkobzás. Mert ez valós félelme a jelenlegi kormányzatnak.
A másik, a buzgó hit abban, hogy az Európa kereszténységét veszélyeztető – és lássuk be, ez lehet tényként kezelni – bevándorlási politika, kivérezteti az európai kultúrát és az erre a veszélyre fel nem készült országokat felemészti. Úgy néz ki, hogy Orbán a jövőbe lát és a feladata megoldásának érdekében nem fél semmi eszköztől. A liberálisabb szemléletű baloldalban ne látja sem az akaratot, sem az erőt abban, hogy ezt a katasztrófaveszélyt elhárítsa. Mert az be kell látni: a nyugati kultúra és annak megengedő, túlzottan liberális politikája már annyira elaltatta őket, hogy tán a veszélyt fel sem mérik. A magyar mindig is híres volt frappáns közmondásairól. Ide is vág egy.
Jobb félni, mint megijedni.
Menjünk tovább.
Ehhez a problémához semmi köze nincs a Mészáros és Mészáros Kft., (20 ezer embernek ad munkát és kiemelt adózó) A Market Építőipari Zrt. -nek. , vagy bármely más Fideszhez köthető cégnek. Az más téma.
Minden kormány kiépítette a gazdasági rendszerét és hátterét. És ez egy esetleges kormányváltásnál sem lett volna másképpen. Minden kormány tömi a saját zsebét is. Ezt tette az MSZP és ezt teszi a Fidesz is, persze más % arányban. De azt is hozzá kell tenni, hogy, a Fidesz kormányzása alatt többszörösére emelkedett a támogatás összege és ezzel persze a beruházás is. A baloldali kormányzat is rendelkezet kiemelt partnerrel. Úgy hívták Strabag. A baloldali kormányzat is rendelkezett médiamágnással. Úgy hívták Fenyő János. Tudjuk mi lett a vége.
A mai világban ennek nagysága hatalmasabbnak tűnhet, de azóta eltelt 20 év, a pénz értéke teljesen másként vetül le, mint korábban.
Hogy Orbán Viktor mostani politikájának milyen hozadéka lesz, azt csak a közeli jövőben tudjuk tapasztalni. Jah! És, hogy miért nem nyert az ellenzék? Mert nem akart.
Megosztod?