A fideszes államtitkár saját hazugságába bonyolódott bele

Szávay István Jobbik
Szávay István Jobbik

Szávay István, jobbikos képviselő útdíjjal kapcsolatos javaslatát Tasó László nyilvánvaló hazugsággal utasította vissza, még a saját maga által írt levélre sem emlékszik az államtitkár.
A Fidesz-KDNP kormányzat a magyar emberek újabb sarcolásaként vezette be az útdíjat, melyről már bevezetése előtt és után is számos vita zajlott. A rendszer átláthatatlan volt, a törvényes határidő után sem lehetett sok helyen matricát váltani, és az sem volt világos, hogy mely útszakaszok váltak fizetőssé.
A teljesen abszurd sztori következő fejezete is teljesen nevetséges. Szávay István, jobbikos országgyűlési képviselő a mai ülésnapon kérte a kormánytól, hogy töröljék el a röszkei határátkelő és az M5-ös autópálya első lehajtója közötti 450 méteres szakasz fizetősségét, az ugyanis egyszerű pénzbehajtás a Fidesz részéről, hogy a Szerbiából beutazóknak fél kilométerért ötezer forintot kell fizetniük.
Köztük azoknak a délvidéki magyaroknak, akik dolgozni, vagy tanulni érkeznek az anyaországba, esetleg rokonaikat szeretnék meglátogatni. A kérdés nem első ízben merült fel az Országházban, ugyanis a Jobbik alelnöke a február 25-ei Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén is prezentálta, de a kormány még csak válaszolni sem volt hajlandó a felvetésre.
Tasó László államtitkár reagált Szávay István kérésére, a jelenlegi hatalomtól megszokott módon. A fideszes politikus először rosszul értelmezte a felvetést, és szándékosan csúsztatva azt állította, hogy a Jobbik azt kéri, hogy a délvidéki magyarság ingyenesen használhassa a honi autópályákat, miközben csak arról szólt az interpelláció, hogy ésszerűségi és méltányossági okokból csak az első lehajtó után kelljen fizetni, a határ utáni 450 méteres szakaszért ne.
Az igazi abszurdum csak ezután következett. Tasó szerint a Délvidékről senki nem kérte, hogy töröljék a szakasz fizetősségét.
Így puskázik Tasó államtitkár (fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)
Így puskázik Tasó államtitkár (fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)

Emlékeztetjük államtitkár urat a következő eseményekre:
Csonka Áron, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke még február elején írt ez ügyben levelet Orbán Viktornak, aki a kérést Seszták Miklós miniszternek, ő pedig éppen Tasó László államtitkárnak delegálta le azt, aki végül február 23-án válaszolt Csonka levelére (ami itt elérhető Szávay István honlapján). Csonka egyébként ez ügyben a TV2 Mokka c. 2015. január 16-i műsorában is szerepelt. Sőt a délvidékiek még aláírásgyűjtésbe is kezdtek a fizetősség eltörlése érdekében. Szóval röviden és tömören, Tasó ordasat hazudott!
alfahir.hu – jobbik.hu

 

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .