Orbán és a tőzsde

Amikor még a ruszkik haza volt a divat
Amikor még a ruszkik haza volt a divat

Orbán Viktor két nappal ez előtt, egy újságírói kérdésre, mely azt firtatta, hogy miért vette ki a Külügyminisztérium a Questor Brókercégből a pénzét, Orbán azt felelte.
„Én rendeltem el. Tehát akkor, amikor láttuk, hogy a Buda-Cash bedőlt, és azt az értékelést kaptuk, hogy dominóeffektus érvényesülhet, és láttuk, hogy néhány önkormányzat a pénzével beszorult, akkor elrendeltem, hogy minden minisztérium nézze meg, van-e bármilyen kapcsolata bármilyen brókercéggel, és ott állomásoztat-e bármennyi közpénzt, és ha igen, akkor azt azonnal vonja ki. Ilyenkor egyetlen forint közpénzt sem szabad tartani brókercégeknél”
Álljunk meg egy percre.
Mióta állomásoztathat az állam közpénzt, egy brókercégben? Mióta adhat egy miniszterelnök olyan utasítást, hogy egyáltalán tegyen be közpénzt, egy brókercégbe?
Mi lesz ezután? Azt fogjuk hallani, hogy a lovin fogja, oda-vissza, tétre, befutóra megtenni az állambevételt, és ha nem nyer, nyeglén megjegyzi: „Well! Vesztettem?
Magyarország miniszterelnöke Sopronban bejelentette, hogy elkövette az évszázad legnagyobb balhéját. Tőzsdéztette az állami bevételt, a közpénzt.
Emlékszünk még a magánnyugdíj pénztárak 3 ezer milliárdjára? Nos, azt azért vette el, mert szerinte azzal is tőzsdéztek. Most mi lesz? Egy kultúr ország kultúr politikusa ilyenkor mit tenne?
Arold Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .