Orbán-féle Beton Rt.

Azok után, hogy Orbánék újabb kilenc évre bebetonozzák a legfőbb ügyészüket, és így a Polt Hátán Folt Kft. további sumákolásait csak kétharmados többség akadályozhatná meg, újabb területet betonoznak be Fideszék.

Egyáltalán nem meglepő módon Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács elnöke, a tegnapi napon lemondott posztjáról, pedig a megbízása 2022 szeptemberéig szólt. Mi is lehet akkor ennek a lemondásnak az oka? Egyszerű. A választások jövő év tavaszán lesznek, így Karas NERtársnő utódját már a következő ciklusban választhatták volna meg, ami feltételezi, hogy nem egy Fidesz mameluk kapta volna a pozíciót.

Csakhogy

A csavaros észjárású Orbán Viktor, Polt Péter esetéhez hasonlóan, itt is azt az utat választotta, hogy a Médiatanács következő elnöke is az ő kreálmánya lesz.

Talán nem mondunk újat vagy meglepőt vele, de a közeljövőben bizton számíthatunk az Orbán-féle Beton Rt. hasonló akcióira.

Karas nem sokat kockáztatott, hiszen a lemondását azzal magyarázta, hogy új szakmai kihívásokat keres. És minő véletlen, hipp-hopp meg is találta azokat. A verebek azt csicsergik, hogy az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja fideszes karrierjét, szintén kilenc évre bebetonozva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .