Népszavazás a választásokkal azonos időben

Kever ez a Volner gyerek, keveri a szart rendesen. Most az gondolta ki, hogy a választásokkal (2022) egy napon – persze az ellenzékre hivatkozva és egyben gyalulva is adta be törvényjavaslatát

Több milliárd forintot spórolhatunk a magyar adófizetőknek, ha az országgyűlés elfogadja a törvényjavaslatomat. Ellenzéki és kormánypárti országgyűlési képviselők is megfogalmazták azt a teljesen ésszerű felvetést, mennyire jó lenne egy napon tartani a népszavazásokat az országgyűlési választásokkal.

Egy népszavazás megrendezése kb. 6 milliárd forintba kerül, ezekből ráadásul rögtön kettő is akad: itt van a gyermekvédelmi népszavazás és Karácsony Gergely is népszavazást szeretne a saját kérdéseiről.

Miért ne kerülhetne sor ezekre az országgyűlési választásokkal azonos időben? Szabó Tímea, Karácsony Gergely társelnöke be is nyújtott már egy hasonló célú törvényjavaslatot, de mivel az előterjesztésük jogalkotási szempontból ugyanolyan béna fércmunka lett, mint amilyen a látványos szerencsétlenkedésekkel tarkított előválasztásuk, besegítettünk nekik egy kicsit és megcsináltuk rendesen.

Mivel ellenzéki és kormánypárti képviselők számára egyaránt szimpatikus az ötlet, az országgyűlés remélhetőleg egyhangúan elfogadja majd a kezdeményezésem.

Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

(OS)

Volnernak tavaly ilyenkor is volt egy javaslata, amivel a Fidesz farpofája felé orientálódott

Több milliárd forintot „megspóroltunk az adófizetőknek” a kamupártok választási rendszerből történő kiiktatásával – mondta a Volner Párt elnöke, annak apropóján, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta a párt elnöke által benyújtott törvénymódosító javaslatot.

Volner János független országgyűlési képviselő, a párt elnöke felidézte: javaslatuk szerint – az eredeti előterjesztésben szereplő 50 helyett – legalább 71 országgyűlési egyéni választókerületben és – 9 helyett – 14 megyében kellene jelöltet állítania annak a pártnak, amely országos listát szeretne állítani. (infostart.hu)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 10-én nyújtotta be a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát, az abban szereplő előírásokat szigorítaná még jobban Volner János. Az eddigi törvényben 27 egyéni jelölt elég volt a listaállításhoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .