„Meghekkelték” – számítógépes hiba miatt a szavazás leállt

Később kiderült, a hiba országos, információink szerint külső támadás érte a szervert, amit hozzávetőleg délre tudnak helyreállítani.

Az Országos Előválasztási Bizottság közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

“Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere. A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.

Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokban már a reggeli órákban! Arra kérünk mindenkit, hogy a mai napon, szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .