szeptember 11

Orbán Viktor és a húsz évvel ezelőtti tragikus események

Mondok József

A Péter

Kapkodom a fejem, amikor Orbán Viktor szeptember 11-ei terrortámadásra megemlékezve belebonyolítja magát abba, amit maga hisz.

Európa megvédése

Orbán Viktor úgy gondolja, hogy a 20 évvel ezelőtti sajnálatos események fényében és a migrációs válságot követően egyedül Ő az aki megvédi Európát a 270 milliárd forintos közpénzből elköltött kerítésre, ami alatt alagutat ásnak és itt-ott már átrágta a szu. Azt a 175 km-t.

Amikor egy tragédia margójára az önfényezés kerül előtérbe, sokak által már nem egyeztethető össze a normális politikai kultúrával. Hát szerintem sem.

Hogy sokak azt mondják, hogy a kerítés megakadályozza, hogy Európába meneküljön több millió ember, inkább csak hit. Hite annak, hogy a kerítés kell.

Az már nem biztos, hogy eljut az agyakig, hogy Magyarország déli határairól elenyésző számú migráns érkezik a térségbe. Hogy megállítsuk azokat, akik nem jogszerűen szeretnének belépni az országba, nem kerítés kell. Inkább jól felszerelt technikai határőrizet és mellé kiképzett személyzet.

A 21 században azon álmodozni, hogy egy kerítés megállítja őket botorság.

Ennek ellenére a Főnök úgy gondolja, hogy a 20 évvel ez előtti terrortámadás szorosan összeköthető a mostani migrációs válsággal, ebből a gyönyörű beszédéből is kiütközik.

Magyarország megvédi Európa határait. 

Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban – olvasható Orbán Viktor nyilatkozatában, amelyet a New York-i terrortámadások 20. évfordulóján tett közzé a Miniszterelnöki Sajtóiroda szombaton.

Még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk – írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket.

A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is – tartalmazza a nyilatkozat. (MTI)

Szerintetek a nép folyamatos félelemben tartása kinek hoz a konyhára?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .