Erkölcsi sík, morális gödör, keresztényi szellem

A szikrataviro.hu oldalon jelent meg e valaszonline.hu által leközölt cikk, mely a jelenleg folyó több tucat alapítványi betagolódásról ír.
Egy brutálisan őszinte és figyelmeztető írás a válaszonline oldaláról, ami rámutat a a jelenleg regnáló hatalom húzásaira, az esetleges hatalom átmentése érdekébe folyó gyakorlatáról. Érdemes végig olvasni és a szemekből kimosni a csipát, mert szükség lesz a tisztánlátásra Tisztelt kormányhívők. Ez itt már nem arról szól, hogy milyen gigaberuházásokat és fejlesztéseket hajt végre a kormány. Ez arról szól, amit az MSZMP és pártutódja is remekül megszervezett.
A kabinet beindította ugyanis a maga „spontán” privatizációs gőzhengerét, épp hosszú távú gazdasági befolyássá szilárdítja a politikai hatalmát. Sőt: a Covid-járvány örve alatt létfontosságú közfeladatokat szervez ki az állam alól.

Hirdetés féle

duguláselhárítás
Az állam tulajdonában lévő cégek széthordása, alapítványba szervezése nem másm mint a gazdasági hatalom megtartása, mely hatalom nélkül egy új kormány keze megvan kötve. Persze mondhatnám, és gyakorlatilag mondom is: Akinek a kezében van a gyeplő a lovat arra vezeti, amerre a karja. Egy tollvonással bármit meg lehet szüntetni és az a toll az új – esetleges – kormány kezében lesz. Erre remek példa az USA új elnökének néhány első napos tevékenysége, mely azzal telt, hogy minden jogszabályt, ami neki, nem tetsző volt, eltörölt. Ez a lehetőség egy új magyar kormánynak nem adatott meg?
De mi van akkor, ha ez az egész arra megy ki, hogy az új kormányzás ne adhassa el a stratégiai fontosságú cégeket, mint ahogy azt annak idején a baloldal megtette. Olvasd el a valaszonline.hu teljes cikkét az újfajta privatizációról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .