Lakhatási támogatást javasol a Jobbik

A bajbajutottakon segítő lakhatási támogatás bevezetését szorgalmazta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

    Z. Kárpát Dániel arról beszélt: a mindenkori kormánynak az átlagos bérszínvonalhoz igazított támogatást kell nyújtania azoknak, akik a megalázóan alacsony hazai fizetésükből önhibájukon kívül nem tudják állni a magas albérleti díjakat.


    Fontosnak nevezte azt is, hogy töröljék a babaváró hitel igénybevételénél most meglévő, szerinte értelmetlen és diszkriminatív 41 éves felső korhatárt, mert az mintegy 60 ezer nőt zár ki a támogatásból.
    A jobbikos politikus elmondta: első javaslatát a parlamenti szakbizottsági vitában leszavazta a kormányoldal, a második tárgyalására pedig el sem jöttek.
    Z. Kárpát Dániel kiemelte, pártja bővíteni akarja és igazságosabbá tenni a családtámogatások körét.


    Hozzátette, olyan rendszer kialakítása a céljuk, ahol „a támogatások elsősorban nem a nem rászoruló miniszterek balatoni építkezéséhez járnak, hanem azon magyar fiataloknak, akik nem tudnak kiszabadulni az albérletből, akik nem tudnak nagyobb otthonhoz jutni, hogy gyermeket vállaljanak”.

További közélet egy kicsit szabadabban

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .