Magyar hajadonok! – Lendvai Ildikó írása

Lendvai Ildikó

Magyar hajadonok! Ne akarjatok férjhez menni Rogán Antalhoz! Újabban kiderült, ez csak kezdetben látszik jó ötletnek. Illetve jó üzletnek. A szép fiatal hitvesnek és családjának már második földvásárlási szerződését nem hajlandó bejegyezni az illetékes kormányhivatal.

Pedig ez igazán kis falat volt az előzőhöz képest, amely a kirobbant botrány után, ki tudja, milyen felső parancsra, ugyanígy járt. Akkor 1,6 milliárdért vásároltak volna 1000 hektárt, most pedig csupán 80 hektárt, tényleg, említésre sem érdemes.

Legfeljebb csak azért, mert most is az állami Budapest Bank hitele fedezte volna a vételár 95%-át. Legközelebb próbáljanak Önök is 5 százalékos önrészre másfél milliárdot kapni! Értem én, hogy muszáj volt közbelépni. Odafönt nem hiányzott az újabb gazdasági botrány, elég nekik Kósa.

Nem akarom az ifjú pár boldogságát kockára tenni, de nem lett volna egyszerűbb a házasságkötéskor egyből az anyakönyvvezetőnek leszólni a kormányhivatalok piszkálása helyett: óvatosan azzal a bejegyzéssel!

Elég strapás lehet most vadászkutyaként minden készülő szerződést előre kiszagolni, és még a politikai kár benyelése előtt megakadályozni.Ezen felül már csak egyet nem értek.

Az első szerződés meghiúsítása után Rogán öntudatosan nyilatkozott: a feleségének nincs és nem is lesz földbirtoka. Akkor már ez a második szerződés nyilván elő volt készítve. Ugyan honnan tudta Rogán, hogy ennek a bejegyzését is leállítják?

Csak nem ismeri azt, akinek a parancsára leszóltak? Szóval, hajadonok, csak óvatosan azzal a hozományszerzéssel! Jobb, ha a kelengyére koncentráltok, és hímeztek néhány párnacihát. Pénzt majd abban is lehet tartani, és sokkal kevésbé feltűnő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .