Schiffer András is jövendöl

Arold Péter

Schiffer András – egyesek szerint nagy kaméleon – is jövendölésbe kezdett és a hetek.hu számára megjósolta a jövőt. A 2022-es választás a mélyállamok háborúja lesz.

Hirdetés

Ózonos és nanotechnológiás fertőtlenítés gépjárművekben, egészségügyi intézményekben, magánlakásokban, szállásokon szerződéssel. Csak egy telefon. Hívja a +36 20 456 8680-as telefonszámot

Ő úgy látja, hogy az Orbán kormány a Szájer buliból is jól jött ki – ezt Török Gábor nem így látja – és, mint mondja

„Trump bukása és a populista irány térvesztése ellenére Orbán újra tudta pozicionálni magát az európai politikában. Még a Fidesz számára rendkívül pusztító Szájer-botrányt is takarásba téve fel tudott építeni a hazai közönség számára egy hőstörténetet”

A politikai palettáról is megvan a saját elképzelése, miszerint Volner remek húzásával egy akolba tereli az ellenzéket, hogy ne kelljen több felé lövetnie a médiaágyúiból 2021-22-ben a nagy menetelés két évében. A menet vége természetesen az 5. Orbán kormány hajójának révbeérkezése lenne. Persze 2/3-os többséggel, de ha Isten és a Semjén úgy akarja, akár ellenzék sem lesz a parlamentben.

Schiffer András mondja

„Lassan politikai értelemben sincs létalapja annak, hogy külön listán induljanak. De az is igaz, hogy Orbán érdeke az, hogy egyetlen ellenfele legyen, akit Gyurcsánnyal lehet azonosítani. Erre tudnak optimalizálni egy kampányt. Két lista esetén a Fidesz-kampány nehezebben tudná legyurcsányozni azt a listát, amelyen nem szerepel Gyurcsány Ferenc, vagy a felesége. Ezt most megoldották ezzel a Volner-javaslattal, nem túl ízélésesen, de nem gondolom, hogy ez döntené el a 2022-es választást.”

Volt véleménye a Mészároshoz köthető gazdasági érdekekről is. Úgy gondolja, most már Orbán lassan eléri azt, hogy barátja cégén kívül már szinte senki sem indul semmilyen tenderen, így akár azt lehet szabályosan is levezényelni.

A Schiffer Andrással készített teljes interjúnkat a Hetek ünnepi lapszámában olvashatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .