Orbán bukása

Török Gábor esélyt latolgat

Arold Péter

Orbán bukása – Török Gábor politikai elemző, igen jól ismeri a jobboldali politikai életet és annál is jobban Orbán Viktort.

A Népszavának adott politikai elemzésében egyértelművé tette, hogy Orbán igenis bukhat 2022-ben és bár a háttérhatalma – funkciókba bebetonozott hű fideszes pártkatonák – még egy kis ideig beleszólhat ebbe abba, de az idő haladtával ez is elszáll.

Hirdetés

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében

Török egyértelművé tette:

„Itt nem egy rendszerről, hanem sokkal inkább egy személyes hatalom kérdéséről beszélünk. Nincs új rendszer, csak egy példátlanul sikeres politikus, politikai vállalkozó újszerű hatalomgyakorlási technikája és tudatosan, következetesen felépített hatalomgyára. Ez természetszerűleg nem örökíthető, mert Orbán Viktor személyéhez kötődik.” 

A kormányzó párt számára hatalmas horog volt a Szájer ügy, ami egyértelművé tette, hogy attól kezdve nem lesz a „gender politikájuk” az ő szájukból annyira hiteles és ezt belül is látják.

A politológus szerint a koronavírussal kapcsolatos helyzetet sem kezelték megfelelően. Török azt állítja, hogy a kormány csak elszenvedi a politikai ügyeket, gyakorlatilag csak rohan utánuk. Kommunikációjukban hibás volt  például az, hogy a halálozások számához kell mérni a védekezés eredményességét.

„A FIDESZ MINTHA NEM TUDNÁ IRÁNYÍTANI A POLITIKAI NAPIRENDET, SOKSZOR CSAK ELSZENVEDI AZ ÜGYEKET”

-mondta az elemző.

Az ellenzék összeállása igen csak megrendítheti a kormány esélyeit a jövőre nézve, Gyurcsány még mindig politikai tényező és a Momentum, illetve az ellenzéki önkormányzatok és Karácsony is mint Főpolgármester nem kevés borsot törhet Orbán orra alá.

„AZ EGYSÉGESÜLŐ ELLENZÉK MIATT AZ MÁR BIZTOS, HOGY A 2022-ES VÁLASZTÁS TELJESEN MÁS LESZ, MINT AZ ELŐZŐ HÁROM.”

hozta mindenki tudomására, hogy 2022 választóvonal lesz a politikai életben és Orbán bukása, a rendszerének szétesése.

Vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .