Mielőbbi bérrendezést

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy még idén egyezzen meg a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról.

Kapcsolódó

    A DK gazdasági szakértője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legutóbbi egyeztetése után úgy tűnik, hogy jövőre „nem lehet érdemi minimálbéremelés”. Dávid Ferenc úgy fogalmazott: ennek alapján biztosnak tűnik, hogy 2021-ben nemcsak a szlovák és a lengyel, de a román minimálbér is magasabb lesz a magyarnál.
    A kormány hibás válságkezelését számos dolgozó ember a saját bőrén fogja érezni, mert ha nem nő érzékelhető mértékben a minimálbér, akkor a többi bértétel is kisebb mértékben emelkedik – szögezte le.
    A kormánynak adócsökkentéssel kell elősegítenie egy olyan megállapodást, amit a vállalkozások még képesek kifizetni, de a munkavállalók számára is elfogadható – jelentette ki a politikus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .