Az MTI megint nem, de mi megint igen

Szájmon mondja

Leközöljük. Az MTI megint nem volt hajlandó leközölni a Szabad Európa által kirobbantott, mondhatni leleplező hangfelvételt, melyet a Bende Balázs a közmédia külügyi kabinetjének vezetője és Németh Zsolt csatornaigazgató vélhetően a beosztottjaihoz beszél, Bende többek között ilyen formában:

“a következő a szituáció: mindenki tisztában van vele, hogy május végén európai parlamenti választások vannak, és biztos vagyok benne, hogy senkit nem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy ebben az intézményben…nem az ellenzéki összefogást támogatják. Ha ez a kijelentés valakit váratlanul ér, az most menjen haza. Akit ez nem ér váratlanul, azoknak az a kijelentés sem lehet váratlan, hogy az intézmény, ha támogatja, az azt jelenti, hogy ennek megfelelően dolgozunk mindannyian. Nincs kérdés. A jövőben olyan kérdés sincsen, hogy milyen anyagot szeretnék kérni. Olyan kérdés sincsen, hogy hogyan kell megírni azt az anyagot. Aki nem tudja, az is elmehet haza, és nem is kell többet jöjjön”.

Hát akkor jöjjön. De előtte egy szponzorált hivatkozás

Rovarirtás Budapest

És akkor most!

Nyílt törvénysértésre buzdít a közmédia!A www.szabadeuropa.hu ma olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra belső MTVA-s eligazításokról, amik világosan bizonyítják: az Európai Unióban példátlan propagandagépezet működik Magyarországon irdatlan adófizetői pénzekből.

A hangfelvételek tanúsága szerint az európai parlamenti választási kampányban a közmédia nyílt törvénysértésre, pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatás helyett a kormánypártok támogatására és a kormányzati narratíva sulykolására utasította a munkatársait. Aki netán betartotta volna a törvényeket, azt kirúgással fenyegették.

Az is kiderült, hogy a kormány számára kellemetlen hírek hogyan alakulnak át propagandává: azok magyarázatát megvásárolt „szakértőkre” bízzák, akiknek az a dolguk, hogy azokat – az ő szavaikkal -„leegyszerűsítsék a népnek”.

A közpénzzel kitömött Alapjogokért Központ szakértőknek álcázott propagandistái pedig a közmédiától kapják meg, miről mit kell nyilatkozniuk. Addig nem lehet tisztességes választásokról és demokráciáról beszélni Magyarországon, amíg ez a propagandagépezet permanens megtévesztést és manipulációt folytat, és menetrendszerűen elcsalja a választásokat.

Ezért hívtunk mindenkit a propaganda székházához október 23-án és a jövőben is, és ezért követeljük: a hírhamisító Papp Dániel MTVA elnök-vezérigazgató azonnali menesztését, független Médiahatóság felállítását, hogy a jelenlegi tisztán kormánypárti helyett paritásos összetételű testület garantálja a közszolgálati média objektív, tényeken alapuló, pártatlan és kiegyensúlyozott működését.

A közpénzből fizetett kormánypropaganda azonnali leállítását és törvényi tiltását, az állami hirdetések és közpénzből fizetett kampányok törvényi szintű korlátozását, a propagandaköltésekkel való elszámolást, a közmédia gazdálkodását átlátható és hatékony módon folyamatosan felügyelő hatóság vagy testület kijelölését, amely a közszolgálati műsorszolgáltató vezetőségétől ténylegesen független, az Alapjogokért Központ költségvetési támogatásának azonnali megvonását, az ellenzéki politikusok kiegyensúlyozott szerepeltetését, a kormánykritikus vélemények megjelenítését a közmédia műsoraiban és a választási kampányok idején minden, választásokon induló pártnak egyenlő, rendszeres és véleményének kifejtésére elegendő időtartamú személyes megjelenési lehetőséget a közmédiában.

Szabó Szabolcs, Hadházy Ákos és Szél Bernadett

❗️Nyílt törvénysértésre buzdít a közmédia! A www.szabadeuropa.hu ma olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra belső…

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. november 12., csütörtök

Címlapfotó: Bende Balázs MTI, Kovács Attila

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .