DK: nincsenek biztosítva a biztonságos iskolakezdés feltételei

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány alkalmatlannak bizonyult arra, hogy a koronavírus-járvány mellett megteremtse a biztonságos tanévkezdés feltételeit – mondta a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Arató Gergely úgy fogalmazott, elvárható lett volna, hogy a kormány megfelelően felkészítse az iskolákat a koronavírus-járvány elleni védekezésre, és így biztonságban kezdődhessen meg a tanév.
Ez azonban nem történt meg, a kormánynak csak annyira tellett, hogy egy végrehajthatatlan ajánlást adjon ki az iskoláknak, egy közleményében pedig a szülőkre és tanárokra hárítson minden felelősséget – fejtette ki álláspontját.

Szponzorált tartalom

 

Ózonos fertőtlenítés

Az ózon rendkívül erõs vírusölő, baktériumölő O3 molekula. A kezelés továbbá megszünteti a kellemetlen szagokat (étel, állat, dohányzás stb. által okozott szagok), eltünteti a penészgombákat, semlegesíti az atkákat (allergiáért felelõs poratkákat). Tehát kijelenthetõ, hogy az ózonos fertõtlenítés teljes baktericid, virucid, allergén és fungicid kezelés. Az ózonkezelést követõen semmiféle utólagos takarítás nem szükséges. Az ózon gáz bejut a takarítással nem elérhetõ résekbe, repedésekbe és mindezt 100%-ban vegyszermentesen.

 

Kiemelte, egy felelős kormány gondoskodott volna megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőről és maszkról, valamint lehetővé tette volna az ingyenes teszteket a pedagógusoknak.
Arató Gergely szerint a kabinetnek emellett biztosítania kellene a tantermek megfelelő takarítását, fertőtlenítését, továbbá a betegség tüneteit mutató diákok könnyebb otthonmaradását.
Ezek elmaradása miatt a kormányt terheli a felelősség, ha a tanévkezdés gondokat okoz majd a járvány elleni védekezésben, az iskolák pedig gócpontokká válnak – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .