Budapest segítséget kapott

Forgatjuk a fejünket, mint aki lopni készül. Egy millió euró Budapestnek a védekezésre. Az 350 millió forint. Sorostól.

Mindig éri meglepetés a halandót. most erre mit gondolhat a kormány és mennyire örül az ellenzék. Biztos vagyok benne, hogy erre és lesz séma mindkét oldalról. De ez minket ne érdekeljen.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztban beszélt az adományról:

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!
De jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek. Pont úgy, ahogyan a városhoz érkező más felajánlásokat kezeljük, vagy ahogyan fogadtuk, amikor a miniszterelnök segélyfelhívására szintén Soros György szintén egymillió euróval segített a vörösiszap-katasztrófa idején.

Az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnénk fordítani.
Nagy könnyebbséget jelent az adomány, mert a fővárosnak és a kerületeknek is jelentősen csökkennek a bevételei, miközben nyilvánvalóan többet költünk, van olyan kerület, ahol megsokszorozta a polgármester a szociális juttatásokat – helyesen és felelősen.

Soros György adományáról, mint minden beszerzésünkről be fogunk számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytattuk a szükséges tárgyalásokat, megkötöttük a megállapodásokat. Ezek a tárgyalások jelenleg is folynak, bízom benne, hogy a részletekre vonatkozó jogos kérdések megválaszolásához már csak pár napra lesz szükségünk.

Budapest szolidáris város, a bajban nyújtott támogatás erősíti a közösséget. A város közösségét, amelynek erejével ezt a járványt is le fogjuk gyűrni.”

Amit kapunk, illik megköszönni, ezért én egész Budapest nevében megköszönöm

Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!
De jó lenne, ha ezt az…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. március 30., hétfő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .