Szanyi – ISZOMM

A. Péter

Az a helyzet, hogy aki a politikából élt „gyermek kora óta” az nem fogja megállni a helyét a civil életben. Így van ez Orbán Viktorral, de így van ez Szanyi Tiborral is, aki, miután kilépett az MSZP-ből, gyorsan alapított egy ISZOMM névre rövidített pártot. (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom). Szép.

Valamikor közelében voltam a pártalapítási kérdéseknek, nem egyszerű feladat és akik komolyan gondolják rendes, szakemberekkel ellenőrzött  programmal lépnek pályára.

Szanyi számomra soha nem volt nagyágyú. Dumája van, amolyan megmondó ember szerepét játssza.

A párt Szanyi Tibor mozgalmának, az Igen mozgalomnak és a Magyar Szolidaritás Mozgalom összeolvadásából jön majd létre, a párt leendő elnöke pedig Huszti Andrea, a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezeti igazgatója lesz, aki az Együtt-PM egyik alapítója volt.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért május elején tartja alakuló kongresszusát, akkor fogadják majd el minden bizonnyal a párt alapszabályzatát is.  Nagy valószínűséggel a 2022-es választásokon mérettetik meg magukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .