Bocsánatot kért Miniszterelnöki Kabinetiroda

Nyitólapján kért bocsánatot a kormány a Magyar Helsinki Bizottságtól.

Végrehajtotta a Kúria ítéletét a Miniszteri Kabinetiroda, és a kormány honlapjának nyitóoldalán kért bocsánatot a Helsinki Bizottságtól.

A Magyar Helsinki Bizottság mint felperes által a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint alperes ellen személyiségi jog megsértése miatt indított perben a Kúria kötelezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a jogerős ítélet alábbi rendelkezését hozza nyilvánosságra:

„Az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy a „Nemzeti konzultáció a Soros-tervről” című kérdőív 5. kérdésében azt a valós tényt, miszerint a felperes a Büntető Törvénykönyv határzár tiltott átlépésével kapcsolatos módosítása tekintetében az Európai Unió Bíróságának gyakorlatára hivatkozva azzal érvelt, hogy aggályos a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása, abban a hamis színben tüntette fel, miszerint a felperes azt kívánná elérni, hogy a migránsok másoknál enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.

Megsértette a jóhírnevét azzal is, hogy azt a valós tényt, hogy miszerint a felperes menedékkérők, menekültek jogvédelme érdekében is fellép, abban a hamis színben tüntette fel, hogy a törvénytelenségeket elkövetőket védi.”

(Miniszterelnöki Kabinetiroda)

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .