Európai Parlament

Decemberben tovább romlott az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye

Decemberben gyorsult a feldolgozóipar havi teljesítménycsökkenése az euróövezetben.

A londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet csütörtökön közölte, hogy decemberben 46,3 pontra gyengült az euróövezeti feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a novemberi 46,9 pontról.
A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig erősödését jelzi.
A decemberi felmérés során nyolc országot vizsgáltak. A legjobb teljesítményt a görög feldolgozóipar nyújtotta 53,9 pontos BMI-vel, ami kéthavi mélypontnak felel meg. A francia feldolgozóipari BMI három havi mélypontra, 50,4 pontra süllyedt.
A többi vizsgált országban zsugorodott a decemberi feldolgozóipari BMI.
Az írországi feldolgozóipari BMI háromhavi mélypontra került, 49,5 ponttal. A holland mutató 48,3 pont (80 havi mélypont), a spanyol 47,4 pont (2 havi mélypont), az olasz 46,2 pont (80 havi mélypont), az osztrák 46 pont (megegyezett a novemberivel), a német feldolgozóipari BMI pedig 43,7 pont lett, ez kéthavi mélypontot jelent.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .