A Péter Politikai hírek Magyarország
a 24.hu portálhoz eljuttatott közleményben  eljuttatott közleményben számol be Pécs súlyos anyagi válságáról Péterffy Attila a város új polgármestere. Közleménye szerint elődje súlyos tartozásokkal adta át a vezetést. A város Polgármester az a Páva Attila, aki már okozott kellemetlen perceket pártjának, a Fidesznek. 
1989-ben lépett be a Fideszbe. 1990–1994 között Pécs alpolgármestere, az 1994–1998-as ciklusban polgármestere volt. 1998–2001 között a Délhús Rt. humánpolitikai és PR igazgatója.  Ezután 2009-ig ügyvédként tevékenykedett.[1] 2000 után Pécs és környéke kistérségi menedzserének nevezték ki. A 2009-es pécsi időközi polgármester-választáson polgármesterré választották (Szili Katalinnal szemben).[1] A 2010-es önkormányzati választásokon újra polgármesterré választották. 2017 augusztus végén döntöttek egy „új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segítségéről” a város vezetésében, amivel lényegében „gyámság alá” helyezték a polgármestert. Erre a hírek szerint az önkormányzat több milliárdos – mások szerint sokkal magasabb – adóssága miatt került sor, miután Pécstől 2014-ben már egyszer 45,7 milliárd forint adósságot vállalt át az állam.2019. júniusában Páva Zsolt bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri választáson, helyette a Fidesz Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázót indította (miért szereti ennyire a Fidesz az olimpiai bajnokokat?), végül az október 13-i választást a közös ellenzéki támogatású jelölt, Péterffy Attila nyerte, így ő lett az utódja a polgármesteri székben.
Lássuk az új polgármester közleményét, melyet kérésére szöveg hűen közlünk:
 

„18 milliárdos hitelállomány és majdnem 5 milliárdos működési hiány – Pécs fideszes vezetése csődközeli helyzetben hagyta a várost a demokratikus erőkre, miközben ennek ellenkezőjét kommunikálták. Azonnali intézkedéseket hoztam, de a 23 milliárd forintos konszolidált adósság ledolgozása kemény munka lesz.
Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere a múlt héten még arról beszélt, hogy 7 milliárd forint megtakarítással adta át a várost. Ám ez a számsorok egy nagyon furcsa értelmezése, a rideg valóság sajnos egészen más.
A polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályának összesítése alapján Pécs önkormányzatának és gazdasági társaságainak teljes hitelállománya szeptember 30-i állapot szerint nem kevesebb, mint 18,2 milliárd forint. Erről Páva Zsolt volt fideszes polgármester mélyen hallgatott múlt heti közleményében, de azt megelőzően sem tárta a nyilvánosság elé a céges adatokat.
Mint ismert, 2019 májusában, pár nappal az EP választások előtt még azt kommunikálta az akkori városvezetés, hogy több milliárd forint szabad pénzeszköze volt az önkormányzatnak. Ehhez képest szeptember 30-án ugyanez a szám teljesen megfordult: mínusz 4,84 milliárd forint a „maradvány„, ennyivel költekezett túl idén május óta az önkormányzat és az intézményrendszer, ennyi ma a működési hiány. Ami néhány hónap alatt, javarészt a nyári szünetben gyűlt össze.
A helyzet válságos, megoldására azonnali intézkedéseket hoztam, ahhoz hasonlókat, mint amivel megtiltottam az önkormányzati cégek vezetőinek az átadás-átvétel időszakára új kötelezettségek vállalását.
A számok hétfőn váltak ismertté. Még aznap levélben fordultam az önkormányzati intézmények vezetőihez, amelyben határozottan megtiltottam egyebek mellett új kötelezettségek vállalását és újabb tételek lehívását a keretszerződésekből az engedélyem nélkül. Kedden újabb levélben fordultam az intézményvezetőkhöz. Ebben tájékoztattam őket intézményük pénzügyi helyzetéről és intézkedési tervet kértem tőlük a konszolidációra.
A fenti drámai számok a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályától származnak, de nem lepődnék meg, ha a Fidesz a korábbi kommunikációját folytatva tagadni kezdené, hogy pár év után ismét a csőd szélére kormányozta a várost. Ha ez megtörténik, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kérek a kormányhivataltól: mondják ki ők, az államigazgatás szerve, hogy ezek a számok a drámai valóságot tükrözik.
Pécsett véget ért az a korszak, amelyben a valós problémákat propagandával és hazudozással lehetett elfedni. Szembesültünk a problémával, és bár az első feladatunk, hogy elkezdjünk megoldást keresni rá, ahogy azt a kampányban ígértem, a szembesítést most a felelősök sem fogják tudni elkerülni”