Ágnes megírta levelét. Péter válaszolt rá

Az Alaptörvény 7. cikk (1)-(2) bekezdése, valamint az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) bekezdése alapján írásbeli választ igénylő kérdést kívánok benyújtani:

Az írásbeli választ igénylő kérdés címzettje: Dr. Polt Péter, legfőbb ügyész
Az írásbeli választ igénylő kérdés címe:

„Kinek az érdeke a Híd a munka világába Munkaerőszervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet ügyében a nyomozás elhúzódása?”

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára a „Miért van az ügy még mindig felderítés alatt, miközben az egyik képviselő lett, a másik meg püspök lehet?” című, K/7390. számú írásbeli választ igénylő kérdésemre a következő lényegi választ adta:
„A kérdéses ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat nyomozást költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt.”
„Fentiekre tekintettel, az üggyel kapcsolatban a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészség
adhat tájékoztatást.”
Nem tudom, hogy Ön vagy Dr. Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár, vagy esetleg Tamásné Czinege Csilla a NAV bűnügyi, vámszakmai és rendészeti feladatai ellátásáért felelős szakmai helyettes miatt nem halad a nyomozás, de úgy tűnik, ha kormánypárti érintettség van, akkor nem megy gyorsan az egyértelmű ügyek nyomozása.
Kérdezem Önt:
Mikor kezdődött a nyomozás felderítői szakasza a 60100-51/2015. bü. számon nyilvántartott, a Híd a munka világába Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet ügyben?
Budapest, 2019. október 3.
Tisztelettel:
Dr. Vadai Ágnes
Demokratikus Koalíció
vadai-kerdes
polt_valasza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .