Újabb hangfelvétel a Fideszből: Nem akarjuk kicsinálni, csak hagyjon bennünket békén


Gondolkodó ember
Magyarország elért a közpolitika azon fázisába, ami már egy eredetien olasz maffia valóságában sem mindennapos. 
Fenyegetések, karaktergyilkosságok, szexvideók  arzenáljával felfegyverkezett politikusok. Nem hiszek a szememnek a Borkai ügyben. Hogy történhet meg, hogy egy rutinos politikus szemet huny egy kamera felett, ugyan így téve jóbarátja is, az ügyvéd Rákosfalvy. Milyen biztonság érzés kell ahhoz, hogy valakinek még fel se merüljön annak a lehetősége, hogy minden kiderül.
Aztán megértettem. A Fidesz csecsein felnőtt politikusok az első pillanattól azt szívták magukba, hogy ha a kormányzó hatalom mellé állnak, sérthetetlenek. El sem tudták képzelni, hogy velük ez megtörténhet. És megtörtént.
Hogy ki tette? Nos lehet itt összeesküvés elméletet fabrikálni, hogy a Fidesz részéről történt karaktergyilkosság, hiszen Borkai nem volt teljesen jó fekvéssel Orbánnál. Ahhoz viszont későn indították a rakétát, hiszen nincs helyette senki, Győr pedig drága városa a Fidesznek.
Az ellenzék? Ha az ellenzék odáig jutott, hogy ezt az eddig részükről nem használt fegyvert ilyen rutinnal vessék be, számomra már teljesen mindegy, hogy ki nyer.
Borkai és Rákosfalvy embere? Egy sértett ügyintéző? Aki ki akar szállni, de nem hagyják és életveszélyesen megfenyegetik? Erre a tag, a már minden mindegy alapon berántja a láncfűrészt és elkezd aprítani? Én ezt látom leginkább kézen fekvőbbnek.
Azt borítékolhatjuk. Nem itthonról teszi. Rákészült és borotvapenge élességgel bontja le a burkot a korrupcióról, lehetőleg minden oldalról bevédve. Ne legyen számunkra meglepő a történet. Várható volt. És csak most kezdődött-
Magyarország egy fokkal megint feljebb került a korrupciós listán.
De térjünk ki a cikkem címére is. Az egriugyek.hu portál mutatta be ezt a gyöngyszemet, ahol Tiszafüreden induló   képviselőjelölt számára ajánlottak fel visszalépése esetén biztonságot. A Fidesz ugyanis nem szereti, hogy egy potenciális jelölt ellenük. indul.

Három éve erről beszélünk vele. Négyszemközt is leültem akkor vele. De ő azt mondta, ő azért akarja megtartani a képviselőséget, mert ő nem lát arra garanciát, hogy amikor, hogy akkor mi nem bántjuk a családját. Amikor mondtam neki, Gyuri, ha kell, akkor én leírom, tehát amit mondtál, hogy nyilatkozzon ő is, hogy lenyilatkozza, hogy lemond, és nem indul el polgármesternek, és hagyjuk őt békén, én meg lenyilatkozom itt akár nyolc vagy tíz tanú előtt, hogy én békén hagyom őt is meg a minden. És akkor így nem is kéne (…), mert tavaly vagy tavalyelőtt ezt megteszi, akkor is én ezt aláírtam volna, meg ő is, akkor nem így néznénk ki, (…) meg tavaly se (…). És akkor ti is látjátok, hogy nem az a szándék vezérel bennünket, hogy mi most mindenáron őt kicsinálni. Egyszerűen azt akarjuk, hogy hagyjon bennünket békén, hagyjon dolgozni. (…)
Mivel nem bizottsági tag (…), sem bizottsági elnök, ezért alacsonyabb tiszteletdíjat kapjon, ami 70 ezer forint. Mert ha az anyagi oka számít, akkor még az sincs ellenemre, hogy kapjon valamit egy pályázatban, például egy megbízási szerződéssel vagy valamivel. Ebből láthatjátok, hogy nem az a célunk, hogy őt ellehetetlenítsük. Akár vonuljunk ki ebből a történetből úgy, hogy egy forinttal ne kapjon kevesebbet, de világosan el kell dönteni, hogy ő politizálni akar vagy köztisztviselő akar lenni.
Próbálkoztunk őt, hogy átállítható-e és akkor álljon át, próbálkoztak vele (…). Én azt is meg tudom ígérni, hogy itt helyben nálunk őt emiatt nem fogják piszkálni, tehát én a Fidesz szimpatizánsainkat meg saját szimpatizánsainkat meg fogom kérni, hogy ne kezdjenek ironizálni meg irkálni, minél csendesebben szaladjon ki. Tehát az, hogy ő lemond, és eltűnik a választás előtt egy évvel, az is ugyanúgy kivitelezhető. Tehát nem kell ezt neki akkor ezt tudnia neki.

Mindezt annak a jegyében teszik ami egri Fidesz-szervezet ügyvezető alelnöke Oroján szerint is a Nemzeti Együttműködés Rendszerének  alapja, miszerint:

„mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené”.

Demokrácia van. Ja! Nem.