Mit keresett Simonka György a Karmelita Kolostorban?

Vadai Ágnes DK alelnök, frakcióvezető-helyettes
Gengszterfilmek unalomig ismert jelenete a keresztapa és a kisebb, helyi maffiafőnök találkozója, melynek során az utóbbi, a zsákmány nagy részét fölajánlva védelmet kér az előbbitől. Ilyen jelenetre emlékeztetett a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Simonka György fideszes képviselő Facebookon közzétett, Karmelita kolostorbeli találkozója a miniszterelnökkel.
Az ügy különös pikantériája, hogy még a Fideszhez kötődő bűncselekmények fölgöngyölítésében nem különösebben jeleskedő Polt Péter is kénytelen volt megindítani az eljárást a képviselő ellen, akinek mentelmi jogát a Parlament már bő fél éve föl is függesztette. A bűntettért, amivel Simonkát gyanúsítják, akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható. Ezt az embert tartotta fontosnak Orbán Viktor hivatalában, nagy nyilvánosság előtt fogadni. A Demokratikus Koalíció tudni szeretné, mi volt a találkozó célja, a kormányfő miről tartotta fontosnak Simonkával egyeztetni, és eziránt írásbeli kérdésben érdeklődik Orbán Viktornál.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .