Amikor Bajnai védte meg Orbánt

Orbán Viktor: Elegem van abból, hogy szélhámos milliárdosok egy maroknyi csoportja romhalmazzá teszi az országot, föléli a jövőnket, eljátssza az esélyeinket
Tíz éve is volt EP-választás Magyarországon, Orbán Viktor akkor is kampányolt, és a fenti gondolatát fejezte ki Kecskeméten.
Annyira más volt tíz éve a magyar belpolitika, hogy Orbán Viktort Bajnai Gordon védte meg a felháborodott szlovákoktól. A szlovákok nem azért háborodtak fel, mert Orbánnak elege volt a szélhámos milliárdosokból, hanem azért, mert a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjával közösen rendezett választási nagygyűlésen azt mondta: a magyar képviselőknek a teljes Kárpát-medencei magyarságot kell majd képviselniük az Európai Parlamentben, aki ezt nem érti, vagy zokon veszi, az éppen az Európai Unió lényegével nincs tisztában.
Óriási botrány lett ebből Szlovákiában. Az Orbánt ért szlovák minősítéseket az akkor hivatalban lévő miniszterelnök, Bajnai Gordon utasította vissza. Szerinte méltatlan megjegyzésekkel illették szlovákiai politikusok Orbán Viktort.
 

„Nem igaz, amit az egyik szlovákiai kormánypárt vezetője mondott, Orbán Viktor nem neofasiszta politikus”

– mondta Bajnai.
A teljes cikk: 444.hu