Európai Parlament

Európai Parlament-i szavazás 2019

Arold Péter
Hazaküldték „Áts Feriéket” a szavazókörből, mert piros volt az inge. Tiszta Pál utcai fiúk. Szegény Nemecsek, ha ezt mérte volna.
 
Két ellenzéki szavazóköri biztost is hazaküldtek vasárnap délelőtt – mondta az Indexnek Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselőjelöltje. Ujhelyi azt mondta, egy berettyóújfalui szavazókörben küldték haza az egyik biztosukat, egy iskolaigazgatót, mert piros inget viselt a zakója alatt.
 
Ujhelyi teljesen nonszensznek nevezte a döntés, az MSZP bejelentéssel élt. Ugyanígy tettek Sopronban is, ahol a képviselőjelölt szerint minden indok nélkül küldték el az ellenzék biztosát. Őt az MSZP már visszaküldte a bizottságba.
A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 15:00-ig a szavazásra jogosultak 30.52%-a járult az urnákhoz. Az eddigi két  legutóbbi E.P. szavazást véve alapul, a mostani választásokon az eddig eltelt időig a legnagyobb a szavazási hajlam.
A tavalyi Országgyűlési választások alatt ebben az időpontban a szavazásra  jogosultak 53.64%-a járult az urnákhoz.
Szlovákiában – ahol szombaton tartottak választást, és úgy tűnik, a liberális koalíció nyerhet – az előzetes végeredmények szerint egyik magyar párt, a Most-Híd és a Magyar Közösség Pártja sem éri el az 5 százalékos küszöböt, ezzel a felvidéki magyar kisebbség a szlovák EU-csatlakozás óta először nem tud az Európai Parlamentbe képviselőt küldeni. írja a 444.hu