Az én komfort érzetem


Állva gondolkodó
Testünket és lelkünket rágja Soros, Juncker, Európa, az EP és nem utolsósorban a Fidesz. Plakátháború.
A komfortérzet fontos dolog.
De amikor  szembe kell  nézned egy kicsiny magyar faluban ha kilépsz a kertkapudon, hogy a lámpavason nem az lóg, akit ott szeretnél látni, hanem egy Juncker és Soros arckép. Tudod. A komfort érzet.
Bolond lehetek, mert nem akarok azon túl lépni azon, hogy állandóan a propagandát nyomják le a torkunkon? Menjek el az országból? Ugyan! Magyar vagyok, ide születtem. Az igazi erdélyi székely sem megy el onnan, ahová született.
Egy jól működő társadalomban a polgárt nem érdekli a politika, a gazdaság, ha jól érzi magát a hazájában. De itt naponta szembesítenek olyan dolgokkal, ami NEM igaz! És bárhová kapcsolok, csak bárgyú vetélkedő, migráns, mexikói sorozat, 40-es évek filmjeit, vagy szarrá rágott filmeket tolnak a pofámba. Ez már túl lép egy bizonyos egészséges komfort zónán . Babakötvény?
 

 
Ideírom, amit olvastam egy régi ismerősömtől.

„Nos…az jutott eszembe, hogy Babakötvény…
Ha havi 5ezer forintot fizetek gyermekem születésétől….akkor a 18. szülinapján 2millió forint ütheti a gyerek markát…(ha az apróbetűs kritériumoknak is megfelelt…)
A miniszterek havi fizetése meg….2millió forint……
Biztos, hogy jól van ez így?”

Ahhoz képest igen nagy a reklámja. Nem kötelező. De mint most kiderült, akinek van rá kerete beteszi, de minek, akinek nincs az elkölti a gyerekre. Akkor meg minek? Elmondom újra. Legyen. De csak egy bizonyos kereset alatt. És adjon rá a kormány, mert ő bocsátja ki, nagyobb kamatot. Főleg, hogy addig az állam használja. Ugye? Ez egy kölcsön, amit a gyerekesek adnak az államnak. Csak nehogy az legyen a vége, mint annak a 3 ezer milliárdnak, amiről még mindig nem tudunk semmit.
 
Spekuláns politikusok? 10 év alatt világ gazdaggá nőt polgárok? Olcsó bérleti díjat fizető megélhetési politikusok?
Komfort érzet. Egy Ausztriában élő ismerősömet kérdeztem, hogy ott kint is így meg?

„A politika itt is fenegyerek… mindenkinek más tetszik. Kurz kicsit kifordult, sok osztrák sem érti. Strache viszont iszonyat erős lett szerintem. Ez itt érthető is… egy biztos. Itt senki nem anyàzik rád, ha máshova szavazol. Ezt kellene már otthon is megtanulni! Kicsit hagyni mindenkinek, hogy úgy döntsön ahogy akar! Érvelni lehet. Szépen is! De el kell fogadni a másik véleményét.”

És teljesen egyetértettem vele. A komfortzónám az enyém. Aki átlépi az azt kapja amit érdemel. És így vagyok azzal a kormánnyal is, aki ezt a határt átlépi.