És úgy látszik nem tanult a birkája

Mint ezen az oldalon írtam róla Dacstomi nagyon örült. Krokodilkönnyekről, győzelemről és sikerről beszélt. Hát most kapott egy bazi nagy maflást, a böszmesége miatt. Niedermüller Péterre hivatkozva a 168ora.hu nemes egyszerűséggel közölte.
 

 „Orbán Viktor mindössze annyit tudott elérni, hogy a második oldalon a liberális demokrácia kifejezést átírták egy szinonimára, a jogállamiságra”

– tette helyre Deutsch Tamás tegnapi kijelentését az Európai Néppárt jelenleg zajló helsinki kongresszusán hozott jogállamisági határozat kapcsán Niedermüller Péter. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt közölte lapunkkal, a Fidesz saját pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) hadat üzent a populista illiberális politikának tegnap Helsinkiben.
Emlékeztetett, a konzervatív pártcsalád sürgősségi nyilatkozatban figyelmeztetett azokra az elvekre, amelyek mellett a Sargentini-jelentés is kiállt. Noha Deutsch Tamás még szerdán azt kívánta elhitetni, a jelentős befolyással rendelkező Fidesz kihúzatta a liberális demokrácia számukra vállalhatatlan fogalmait a dokumentumból, annak lényege Niedermüller Péter szerint nem változott.
 

Orbán nélkül az Európai Néppárt Fotó: Instagaram

– Az EPP kongresszus dokumentuma alighanem az utolsó jelzés volt a Fidesz számára, hogy tartsa magát a liberális demokrácia és a jogállamiság elveihez. A szövegben változatlanul megmaradt egy sor olyan érték, amelyet az Európai Parlament és a Demokratikus Koalíció is számon kér: a jogállamiság, az igazságszolgáltatás függetlensége, a médiai és a felsőoktatás függetlensége. A Néppárt világos jelzést küldött, hogy nem tűri az EU ellenes uszítást és a korrupciót – fogalmazott Niedermüller Péter.

A politikus szerint „a Fidesz ma már csak névleg tartozik az Európai Néppárthoz, hiszen egyetlen említett elvet sem tart be”. Ezt egyébként vélhetően az uniós pártcsalád vezető politikusai is felismerték, hiszen a kongresszuson Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is nagyon keményen nekiment Orbán Viktornak. Hétfőn pedig az Európai Unió Tanácsában a külügyminiszterek ismét a magyar jogállamiságról fognak vitázni, miután az Európai Parlament elérte, hogy eliinduljon a 7. cikk szerinti eljárás a magyar demokrácia védelmében.
– Ha a EPP mégis megtartja a Fideszt a tagjai közöttazért, hogy a 2019. májusi EP- választásokon többséget szerezzenek, akkor az üzenet világos: a Néppártnak politikai erkölcse nincs, csak látszatelvei vannak – közölte Niedermüller az események fényében.
Ennek tükrében döntse el mindenki a saját agyacskájában, hogy ki a hülye. Mert én nem.