Minden liberális és ellenzéki törölje le az arcáról a krokodilkönnyeket


Ronald J. Tromf
„Minden liberális és ellenzéki törölje le az arcáról a krokodilkönnyeket, hiába kajánkodtak és álmodoztak, a Fidesz javaslatára Helsinkiben kikerült az Európai Néppárt határozati javaslatából a liberális demokrácia kifejezés, ehelyett a kereszténydemokrácia értékeit vési kőbe a dokumentum”

 
– nyilatkozta a PestiSráconak Helsinkiben Deutsch Tamás, az Európai Parlament fideszes képviselője.

“A haladó értelmiség és a magyarországi fake news gyárak mesterdiplomás néppárti tudorrá változtak, de még így sem sikerült. Az Európai Néppárton belül olyan meghatározó a Fidesz, hogy javaslatunkra kikerült a dokumentumból a liberális demokrácia. Elindult a kereszténydemokrata fordulat a néppárton belül. A Fidesz és a KDNP összesen 34 magyar küldöttel van jelen Helsinkiben, de vannak határon túli, más magyar küldöttek is, így összesen ötvenhárman képviseljük a nemzetet. A németek, a franciák, a spanyolok és a lengyelek után a Fidesz-KDNP az ötödik legnagyobb frakció Helsinkiben, de miután a lengyelek, a franciák és a spanyolok ellenzékben vannak a saját hazájukban, így Helsinkiben a második legnagyobb kormányzati pozícióban lévő küldöttcsoport vagyunk” 

A szavak, izmusok és megnevezések számomra nem osztanak és ne szoroznak. Ami hányingerkeltő mindezekben a sorokban az a sokat megélt, keresztény hitben élő, mindenkinek gyereket csináló, diploma nélküli – most már nem – Deutsch Tamás. És ez a nyilatkozata, amivel a cikk kezdődik.
Ezek az emberek nagyon biztosak a dolgukban. Mondjuk van is miért. Ellenzék nuku, lé még dől, a migránsok hazánkban élő milliók szemében, akiknek elég a királyi televízió (nem kell most a falusiaknak megsértődni, az okosak pontosan tudják miről beszélek) a határainkon ezrével tolonganak szövegtől, a Soros bérenc ultra neoliberális Magyarországot romba döntő senkiháziakról tudósító média. Amíg ez van, addig tényleg nincs mitől tartaniuk.
Ez van. De hogy egy dologtalan Dajcstomi pofátlanul hivatkozzon a kereszténységre?
De aminél még van szebb:

“Weber kereszténydemokrata politikus, míg ellenlábasa, a finn Alexander Stubb szélsőliberális. Nem is kérdés, hogy Webert támogatjuk”

Tudomásom szerint Orbán nem igazán ugrott a jelöltre. Aludt rá egyet. Tehát ezt a „nem is kérdés” dumát hagyjuk.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .