Egy jobboldali a baloldalról

Mondom én

Figyelemre méltó beszélgetés zajlott le köztem és egy 67 éves villamosmérnök között. A csevej, először a közösségi oldalon indult és vérmérsékletünknek megfelelően diskuráltunk a Kőbánya helyzetéről, fejlődéséről, a vasárnap zajlott időközi önkormányzati választásról, az ott induló Momentumos jelöltről, viselkedéséról és a véghez vitt „tetteiről.” Neveket szándékosan nem említek, hiszen nincs jelentősége. Szinte minden hasonló helyzetre ráhúzható. Egy idő elteltével a szó átterelődött a munkájára és a beszélgetésünk telefonszám cserével végződött.
Ma megcsörrent a telefonom. Ő volt. Tovább beszélgettünk, mintegy folytatva a tegnapi beszélgetést.
A bácsi kora ellenére is foglalkozik a politikával és igen érdekli a városrész múltja és jelene. Tudja mi az a fejlődés. Különbséget tesz a pártok között és ésszerűen magyarázza, hogy miért „van torkig” az álbaloldali pártokkal. Meg is nevezte őket. A DK, Momentum az MSZMP jogutódja az MSZP, számára erkölcsileg demoralizált, csak az   önös érdekeket szem előtt tartó a nemzetük érdekeit, a munkásság érdekeit semmibevevő emberek gyülekezetének  tartja, akik csak szóban baloldaliak.  A Momentum, számára egy hőzöngő, feszültséget keltő párt, akik mindenkiért küzdenek, (melegek, és egyéb szerintük elnyomottak) de a morális értékeket képviselő embereket, munkásokat, tehát a legnagyobb réteget képviselő  embereket nem.
Ezt leszűrte a kőbányai  időközin induló Momentumos jelöltről is, és nem politikusi tettnek tartja azt a stílust, ahogyan kampányolt a jelölt. Azért én itt hozzátenném, hogy a jelölt is kapott hideget eleget a kormány médiának betudott orgánumtól is, így gondolom felvette a kesztyűt.
Számára a baloldal Thürmer Gyulánál indul – hangsúlyozom jobb oldali beállítottságú, templomba járó, a nemzet érdekeit szem előtt tartó ember – mert ott még látja azt az alapvető baloldali értéket, a munkások védelmét képviselő pártot, ki tetteiben és programjában kiáll azon emberek mellett, akik szenvedői a szabad kapitalizmus elhajlásainak de mellette mégis az ország  javát akarják. Meg is méretteti magát minden választáson, legyen az helyi, vagy országos, nem csípőből tüzel a kormánypártra és tudja, azzal, hogy a miniszterelnököt gyalulja, nem lesz választhatóbb.
Beszélgetőtársam  igazi ad baloldali párt vezetőjének abban, hogy az MSZMP hatalmas vagyonát az utódpárt (MSZP) elherdálta és az elődje értékrendjével szembe politizál. nincs megszólított társadalmi rétege és csak teng – leng a pártok között. Elismeri, hogy a Magyar Munkáspártot illette volna az a hatalmas vagyon, amit a volt párt maga mögött hagyott.
Hogy én ezt most miért írom le? Számtalan jobboldali ember található az ismeretségi körömben és mindegyiktől ezt hallom. Magyarországon egy baloldal van. És az a Thürmer féle Magyar Munkáspárt. A többi valóban biznisz párt. Egy alkalommal Orbán Viktorral kapcsolatban egy volt MSZP-s azt nyilatkozta:

„Továbbra is azt gondolom, hogy szükség lenne egy olyan valódi baloldali pártra, amely nemzetben gondolkodik, és keresztényi elveket vall, azért is, mert a mai világban a nemzeteknek sokkal nagyobb szerepet kellene kapniuk. Igazság szerint a harmadik kétharmad után lassan azt kell hinnem, hogy itt csak akkor lesz ilyen politikai erő, ha azt Orbán Viktor megszervezi”.

És tudják mit? Egyet kell értenem.