Egyéb

ÉS AZT TUDTA, HOGY MAGYARORSZÁGON MÁR 4 HETE NINCS EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAMTITKÁR?

Miközben Orbán Viktor már Bajorország egyik végvári kapitányának hiszi magát, nekünk sajnálattal azért meg kell állapítanunk, hogy a magáról kialakított imázs ellenére, még mindig hazánk miniszterelnöke. S ebbéli tisztségéből adódóan, jó lenne, ha hazai apróságokkal is foglalkozna.

Mint ismert, Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára augusztus 27-én jelentette be, hogy 31-ei hatállyal felmentését kéri.

A bejelentés után megindultak a találgatások, hogy vajon kiveszi át az omladozó magyar egészségügy feletti ellenőrzést (már ez egyáltalán ez lehetséges), többen a legesélyesebbnek Pesti Imrét nevezték, azonban a kinevezés elmaradt.

Azóta csak Rogán Antal kapott egy önálló minisztériumot, de az egészségügyi államtitkári poszt továbbra is betöltetlen.

Már számos példát láttunk arra, ahogy az Orbán-kormány belpolitikai célokra használja fel a migrációs válságot, amihez nagy szolgálatot tesz neki az állami hírtévé is, amely két Glattfelder-interjú között (vö.: Magyarország szárnyal), csak a bevándorlásról szól.

Úgy kellett Orbánnak a bevándorlás, mint egy falat kenyér. S ebből kiindulva, baromi hosszú lesz ez a tél.

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Comments are closed.