A "Névshowr"

A Figyelő birtokába jutott információk alapján Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, Rogán Antal pedig marad továbbra is kabinetminiszter. A harmadik Orbán-kormány miniszterei közül szintén pozíciójában marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Trócsányi László igazságügyminiszter is. Szintén miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László is. A mostani kormányban innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni. Simicskó István nem marad miniszter, helyét a Figyelő szerint várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnöke veszi át.
Gáz. Kiemelném Pintér Sándor belügyminiszter, aki a választás előtti hetekben, kijelentette, hogy nem vinne végig még 4 évet. A Magyar Nemzet információi szerint Már nem vállalna még egy kormányzati ciklust, így nagy valószínűséggel nyugdíjba vonul a 2018-as választások után az idén 70. életévét betöltő Pintér Sándor belügyminiszter – értesült a Magyar Nemzet több egymástól független forrásból. Önéletrajza szerint a politikus a pályafutása kezdetén a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként dolgozott, később budapesti, majd országos rendőrfőkapitány lett, majd mindhárom Orbán-kormány alatt ő vezethette a belügyi tárcát.
Tehát marad. Felvetődik a kérdés és most ne röhögjön senki. A Gyárfás-ügy elméletileg nagy bomba volt a magyar közéletben és ne tagadja itt nekem senki, hogy nem gondolt arra, hogy Pintér sem volt kispályás azokban az időkben. Nekem ugyan 8, de talán lelek benne egy kis összefüggést abban, hogy marad. Mert igy marad a védelem is. Jóccakát!

Megosztod?