Miért veszélyes a kormányváltás?

A oldal neve ellenére a Fidesz fanok örömére ki kell jelentenem, hogy miért lesz nehézkes a kormányváltás. Mert a z ellenzék nem akarja.Miért? Talán ezért.
Olyan érdekes dolgok derülnek ki két hónap múlva esedékes választások előtt, hogy az már gyanús. Sorra hullik az ellenzék krémje, míg kormánypárt simlirablóbanda húzásai továbbra is a háttérben maradnak, mindaz ellenére, hogy a megszólítottak túlnyomó többsége, még a Fidesz pártiak körében is korruptnak nevezte az Orbánhoz tartozó környezetet. Akkor miért? Mert sajnos

  1. nincs másik alternatíva.
  2. ha lenne sem tudnának hosszú ideig mit kezdeni a bebetonozott hátramaradottakkal.
  3. át kellene szervezni az egész gazdasági struktúrát, hiszen az már oligarchák kezében van.

Az pedig súlyos anyagi veszteséggel járna bankrendszerre, a nagytőke számára kihelyezett kölcsönök miatt, aminek visszafizetése egy kormányváltás esetén lehetetlen.
bankok

Veszélyesen eladósodott a nemzeti tőkésosztály, bankcsődöket hozhat egy kormányváltás

Akár bankcsőd-hullámot is okozhatna egy kormányváltás, vagy ha bármilyen egyéb okból elzárnák az úgynevezett nemzeti nagytőkések közpénzes bevételeit. Oligarcháink veszélyesen ki lettek tömve kereskedelmi és állami banki hitelekkel. Márpedig ha elapad a bevétel, akadozni fog a törlesztés is. Az Átlátszó 129 milliárd forintnyi politikailag kockázatos bankhitelt számolt össze, de szakértők szerint ez a szám jóval magasabb is lehet.

írja az átlátszó.hu és teljesen igaza van

Nagy bank csak nagyot tud bukni

Rengeteg pénzt, a legóvatosabb becsléssel számolva is csaknem 130 milliárd forint hitelt számoltunk össze, a kölcsönöket 2014 után kapták a nemzeti tőkések céges érdekeltségei. Mészáros Lőrinc magánemberként is adósa az OTP-nek. Százmilliós nagyságrendben látszik kölcsön a hitelbiztosítéki nyilvántartásban a nevére keresve. A Földet a gazdáknak! programban való részvételt segítette a bank, a fedezet az elnyert állami termőföld.
Az Átlátszó.hu forrásai elsősorban a közelmúltban oligarcha-közelbe került kereskedelmi pénzintézetek esetleges későbbi nehéz napjaitól tartanak. Ilyennek mondható a Mészáros befolyási körébe tartozó MKB, a szintén Mészáros-kötődésekkel rendelkező Takarékbank és B3 Takarékszövetkezet, a hozzájuk kötődő, valahai Spéder-fellegvár FHB, illetve a Matolcsy-rokonság kisbankja, az NHB.
Teljes verzió az atlatszo.hu oldalán


 
 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .