Megegyezett a DK és az MSZP, ennyi jut Gyurcsányéknak

Kovács László a Kossuth Rádióban számolt be arról, hogy megállapodott egymással a két párt a 106 egyéni körzet elosztásáról. E szerint 62 körzetben az MSZP, 44-ben pedig a DK állíthat jelöltet. Kovács szerint ezzel elfogadták a DK ajánlatát, ami a szocialista párt nagylelkűségének a jele.
Frissítés: Délután kiadott közleményében a DK cáfolja, hogy megszületett volna a megállapodás.
24.hu


 
magam
Arold Péter
Hosszú hónapok, évek alatt sem sikerült az, amit elméletileg minden ellenzéki párt szeretett volna elérni. A megállapodást illetve a megegyezést. Én azt gondolom, hogy azok a pártok, DK, MSZP képtelenek a közös listára leginkább a közös volt szavazóbázisuk miatt. De már azt sem tudom, hogy kit képviselnek. Ami a pikantériája lehet a dolognak, hogy van fantázia a közös jelöltállításra, hiszen egy tőről fakad mindkét párt vezetősége, Kovácstól Gyurcsányíg, hiszen a hajó is egy volt amikor kezdték. Jó ötlet volt, hogy egy pártot kettészednek szavazóik vérmérsékletének megfelelően, aztán egy kormányzási összeborulással kiszorítani a Fideszt. Erre nem voltak képesek. És nem is lesznek. Tagságuk, szavazóbázisuk kiöregedett, igazi fegyverténnyel nem rendelkeznek, képviselőik alsóbb szinteken  buta mondataival hergelik a választókat, ezzel továbbra is a Fidesz malmára hajtani a vizet. Talán tudni kellene, hogy nem is igazán akarnak ők nyerni. Tökéletes nekik ez az ellenzéki, fedezéki szerep, hiszen nem kell a kellemetlen törvényeket meghozni, csak ellentmondani. Igazándinól sem programmal sem ötlettelekkel nem rendelkeznek.
Itt egy friss eset Kőbányáról, ahol az egyik MSZP-s képviselő az ország vidéki lakosságát, egy esetleges Budapesten fellépő munkaerőhiány és az azzal kapcsolatos munkásszállók építésével hozott párhuzamban miszerint „magyar migránsoknak” nevezte a vidéki munkavállalókat honlapján, „Migránsbázisok” lesznek Kőbányán? címmel.
Itt nyilvánvalóan a munkásokat – akiket elméletileg identitásuknál fogva képviselniük kellene – degradálta ezzel. A DK továbbra is törpe párt, kevés eséllyel. Az elmúlt években sem voltak képesek bázist növelni, de ez vonatkozik az LMP-re is hiszen nem emelkedik a támogatottsága. Továbbra is a bennmaradásért küzdenek, de nem közös céllal és értékekkel. Ideje tehát körbenézni.
Momentum. Rétegpárt nagy mellénnyel érdekes ideákkal
Kétfarkú Kutya. Dettó.
Jobbik. Nagy utat járt be, konformitásra törekedett, ezzel elvesztve szavazóbázisa egy részét.
Vannak még feltörekvő pártocskák, de valjuk be program nélkül. Tehát itt van egy komoly 35 százalékos réteg, érdekképviselet nélkül. Sajna tovább kell keresni. Én már találtam egyet. 🙂 Nem sokára írok róluk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .