A pofátlanság teteje

Amikor a kerítés a hibás

Helytelenül, némi történelmi tudást mellőzve került ki egy megemlékező tábla Csepelen az Aradi Vértanuk tiszteletének megemlékezésére. A hiba a szövegben volt és ne helyesírási.
Az mno.hu kérdésére, hogy történhetett meg az a szégyen, hogy az emléktábla szövege szerint az aradi tizenhármakat 1848. október 6-án végezték ki, illetve a tizennegyedik vértanúnak is mondott Kazinczy Lajos tábornokról miért írták, hogy szintén 1848-ban, mégpedig október 25-én lett a Habsburg-megtorlás áldozata, Ábel Attila Fidesz–KDNP-s alpolgármester – aki szintén ott volt a megemlékezésen – válaszolt.

 
„Az aradi vértanúk csepeli emléktáblája helyszűke miatt eredetileg egy magánház kerítésén volt. Szomorú, de korunkra jellemző, hogy a magánház tulajdonosa pénzkereseti lehetőséget látott a táblában. Ezért nem elégedett meg azzal, hogy a kerület a kerítését is rendben tartotta, éves bérleti díjat követelt. A csepeli önkormányzat nem kíván semmilyen zsarolásnak sem engedni. A kerület vezetése határozott úgy, hogy egy emlékoszlopot állít az emléktábla helyett. Az idő rövidsége miatt hiba csúszott a szövegbe, amit sajnálunk. A hibát elkövető kollégánkat felelősségre vontuk. Azzal viszont nem értünk egyet, hogy a Magyar Nemzet vagy bármely más médium megalázza a hibát elkövető munkatársat, ezért a nevét nem közöljük.”
 
1155_focuspoint_1240x675
 

No Comment

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.