Botka kimondta, amire sokan gondolnak

ronald-jim-tromf


Ronald J. Tramp

Gyurcsány megosztó személyiség, de az itthoni politika kikerülhetetlen embere, sőt ő maga sem akar megválni a politikától, pedig megtehetné. Pénze mint a pelyva, de valahogy nem akaródzik neki otthagyni a pályát. Nem az én tisztem Gyurcsány elmúlt politikai pályafutását elemezni, de szerintem könnyebb lenne, ha belátná: útban van.

Botka úgy tűnik most pontot tett egy hosszas nyűglődésnek és kifejtette a véleményét. Nincs szükség az ellenzék felemelkedéséhez a volt miniszterelnökre. Gyurcsány Ferenc a következő módon reagált az esetre.

 Többszöri kísérlet után ma délután tudtam telefonon beszélni Botka Lászlóval. Azt javasoltam neki, hogy a felbukkanása óta eltelt 5 hónapot lezárva végre kezdjünk tárgyalásokat, hogy miként tudunk együttműködni 2018-ban az Orbán-kormány leváltásában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a tárgyalási ajánlatot elutasította. Azt mondta, hogy tárgyalni csak akkor érdemes, ha a DK elfogadja az ő nyilvánosan bejelentett 4, a demokratikus ellenzéki pártoknak címzett feltételét.
Szerintem ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Sajnálom. Sajnálom, hogy Botka László az elmúlt fél évben többször tárgyalt Orbán Viktorral, mint az ellenzék bármelyik pártjának vezetőjével. Sajnálom, de a DK nem fogja elfogadni, ha valaki hódítani, nem pedig partnerek között megállapodni akar. Az erő egyoldalú alkalmazását az Orbán-kormánytól sem fogadjuk el, és nem hisszük, hogy sikeres módja lehet egy eredményes ellenzéki együttműködésnek. Ugyanakkor eszem ágában sincs a vitáról vitázni. A DK fenntartja álláspontját, de a győzelem stratégiáját nem egyoldalúan, hanem közösen kell meghatározni. A DK továbbra is nyitott a tárgyalásokra.
Gyurcsány Ferenc
A DK elnöke
Kiadó: Demokratikus Koalíció

Döntését nem a holnap fogja alátámasztani. De hamarosan ki fog derülni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .