A pofátlanság teteje

Erős Magyarország: bukott vállalkozó feszít a képen

Összesen 31 millió forintnyi adóhatósági büntetést halmozott fel az erősödő Magyarországról szóló kormányzati plakát egyik reklámarca.
A 444.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy a kampányszöveg szerint az adókedvezmények miatt derűs családapa egy vidéki bútorkereskedő céget vitt, amely öt éve körbetartozások miatt bedőlt. Az egyébként a Fideszben politizáló üzletember a Hír TV-nek azt nyilatkozta: magánszemélyként sem neki, sem a cégének nincs adótartozása, a büntetéseket pedig szerinte kizárólag könyvelési hibák miatt rótta ki az adóhatóság. A vállalkozó jelenleg Pátkán üzemeltet egy lovardát. Ennek a cégnek a pénzügyei a vállalkozó szerint rendben vannak.

patka

„Sajnálatos módon körbetartozások miatt a céget meg kellett szüntetnünk, tehát a mai napig nem dolgozik. Ez most már öt éve körülbelül. Valójában be nem fizetett adótartozása nincs a cégnek effektíve. Sajnos az összeg úgy jött össze, hogy a volt könyvelőnk az éves nullás bevallásokat nem könyvelte el, és nem küldte be. Ezt mi nem tudtuk, mert közben költözésünk volt. Mi kértük az adóhivatalt levélben, majd személyesen, hogy ezt az összeget töröljék, ami gyakorlatilag folyamatban van” – nyilatkozta Pásztor József vállalkozó.

Szólj hozzá! De valami értelmeset. Amivel nem sérted meg a másikat. Csak itt engedélyezett a hozzászólás, mert a hülye EU hülye GDPR törvénye miatt nem fogunk büntetést fizetni. Köszönjük.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..