Jóléti programot jelentett be az MSZP

Megfizetné az emberek munkáját az MSZP a Fidesszel ellentétben – közölte az MSZP. A szocialisták ezért bejelentettek egy négypontos ígéretcsomagot, amelyben a minimálbér növelését, dupla nyugdíjemelést, rezsicsökkentést és áfacsökkentést ígérnek, amennyiben 2018-ban kormányra kerülnek.

A Fidesz-KDNP kormányzása alatt több mint 50%-kal nőtt a dolgozói szegénység, a 7 év alatti gyermekek, több mint 40%-a él nélkülözésben, Magyarország pedig a legfrissebb felmérések szerint Európa második legszegényebb országa lett – áll az MSZP közleményében.

Az MSZP szerint nem csak dolgoztatni kell az embereket, de meg is kell őket fizetni. Ezért 2018 után bevezetik a szocialisták „a magyar családok biztos megélhetésének 4 pontját”, már persze, ha kormányra kerülnek.

1. Legalább nettó 100 ezer forint lesz a minimálbér, csökkennek a munkaadókat terhelő járulékok.

2. Visszaáll a régi nyugdíjszámítás, amely szerint a nyugdíjasoknak legalább dupla nyugdíjemelés jár!

3. Mivel a gáz és a villany ára két éve a felére csökkent, ezek ára is olcsóbb lesz. Senki nem fizethet többet a valódi árnál!

4. Minden alapvető élelmiszernek csökkenni fog az áfája!

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .