Az MSZP álláspontja az SZDSZ ügyvivői döntéséről

A magyar Szocialista Párt érdeklődéssel várja az SZDSZ konkrét javaslatait az adóscsökkentés igényelt további forrásaira, az állami és szociális kiadások mérséklésére, és más nagy társadalmi kérdések: például a roma integrációra, a fenntartható, környezettudatos fejlődés megoldását szolgáló intézkedésekre.

Az MSZP tudomásul veszi, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete jelenleg nem kívánja korábbi döntését megváltoztatni, kormányzati szerepet és felelősséget vállalni.

Elképzeléseinek nyilvánosságra hozásával a miniszterelnök és az MSZP szándéka nem az volt, hogy a politikai és a gazdasági élet bármely szereplője azonnal és feltétel nélkül azonosuljon a kormány politikájának minden részletével, hanem az, hogy teret adjon az értelmes vitának, felelős javaslatok születésének és ütköztetésének.

Ezt kéri és várja a szabad demokraták szövetségétől és másoktól is. A javaslatok megtárgyalására az MSZP kész – ahogy azt az SZDSZ elnöke javasolja – a törvénytervezetek parlamenti vitájában, és a már megindult szakértői, társadalmi és politikai konzultációkon is.

Lendvai Ildikó

az MSZP frakcióvezetője

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .