Amikor már a saját lábunk szagát is érezzük

Mondom én
Mondom én

Amikor valaki rájön, hogy kormánya már annyira korrupt, hogy semmi keresnivalója nincs a Nyílt Kormányzati Együttműködés programban, ami pont azért jött létre – és Magyarország 2012-ben csatlakozott is – hogy átláthatóvá és kommunikálhatóvá tegye a pénzügy és a kormányzat működését. A legszebb az egészben az, hogy Szijjártó úr még meg is magyarázza a kilépés okát. Ime:

„A Nyílt Kormányzati Együttműködés a jó kormányzati gyakorlatok megvitatása helyett egyes országok leckéztetésének terepévé vált, valós párbeszédet nem folytat, a tényeket elferdíti, és egyoldalú jelentéseket készít.

A jelentésekben a hazánkat folyamatosan bíráló úgynevezett civil szervezetek véleménye megjelent, a kormányzati választ azonban negligálták. Semmi értelme, hogy egy ilyen – az alapításkor kitűzött céloktól és elvektől teljesen eltért – szervezetben fenntartsuk tagságunkat.

Szijjártó Péter a mai napon a kormány döntéséről értesítette a Nyílt Kormányzati Együttműködés kormányzó bizottságát.”

Forrás index.hu

A kormány.hu oldalon a belépés idején így kommunikálták a belépéssel kapcsolatos döntést.
 

„A csatlakozás részeként Magyarország a 1080/2013. (II. 25.) kormányhatározattal elfogadott akciótervben vállalást tett többek között a költségvetési adatok és a közpénzek felhasználására kötött szerződések nyilvánosságának erősítésére, a közbeszerzési adatok kereshetőségének javítására és az integritásirányítási rendszer hatékonyságának növelésére a közigazgatásban.”

A. Péter

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .