LMP: az uniós források elosztásakor amit csak lehetett, elrontott a kormány

Az LMP szerint a kormány mindent elrontott, amit csak el lehetett rontani a 2014 és 2020 közötti európai uniós források elosztásánál, a rendszert a korrupció, a koncepció hiánya, a kiszámíthatatlanság, a függőség és a rossz intézményrendszer jellemzi.

    Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: pártja a kiszámíthatóság növelése érdekében hosszú időn át futó programok segítségével osztaná ki a forrásokat.
Az LMP növelné a pénzfelhasználás átláthatóságát, a kis- és közepes vállalkozások megerősítése érdekében kisebb összegű, de automatikusan járó normatív támogatást nyújtana számukra. Emellett csak olyan beruházáshoz biztosítanának forrásokat, amelyek nem növelik, hanem csökkentik a támogatott közösségek jövőbeli terheit, a forrást nyújtó intézményrendszert pedig úgy alakítanák át, hogy csökkenjen a hatalomkoncentráció.
Schmuck Erzsébet a korrupciót nevezte a legnagyobb problémának – „a pénzek nagy részét ellopják” -, fogalmazott.
Kifogásolta, hogy a kormányoldal már többször visszautasította az LMP kezdeményezését, amely évente kétszer számoltatná be az európai uniós források felhasználásáért felelős minisztert az Országgyűlés előtt.


MTI

Megosztod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .